Neovisni novinarski portal
24.6.2021.
POLITIKA
Održana 1. sjednica 14. Vlade RH (Printscreen YouTube)

Vlada uživo:
Što imaju građani od tog smiješnog igrokaza?

Održana 1. sjednica 14. Vlade RH (Printscreen YouTube)

Ako vam je slučajno palo na pamet pogledati prijenos uživo sa sjednice Vlade RH, koji nam je velikodušno i u najboljem duhu profesije omogućio HRT ( na 4. programu HTV-a), vjerojatno niste dugo izdržali. A možda ste se pitali i čemu taj igrokaz služi…

Naravno, bildanju lika i djela našeg ingenioznog premijera punog empatije za sve slojeve društva, sve klase i profesije, ali i kao odgovor na nezadovoljstvo medija netransparentnim radom Vlade koja je redovito propuštala, unatoč upozorenjima, građenima dati na uvid materijale koji se odnose na točke dnevnog reda o kojem odlučuju. Htjeli ste transparentno? E pa dobili ste, najtransparentnije, uživo, poručuje nam predsjednik Vlade Andrej Plenković sa svoga javnog( režimskog) servisa (HRT-a).
Ministri redom čitaju obrazloženje za svoje točke dnevnog reda, nitko nema nikakvog komentara, ili nedaj bože pitanja. Ovdje rasprava ne dolazi u obzir, jer o svemu je raspravljeno ( i odlučeno) drugdje. A premijer samodopadno, upućen u dogovoreni tijek stvari, poput moderatora, svaku točku zaključuje slatkorječivim slapom koji svjedoči o ljepoti života u zemlji koja ima tako složnu Vladu punu razumijevanja za sve, i mlade i stare, i siromašne radnike i bogate investitore, i novopečene poduzetnike i tronute umirovljenike… Prizor s kakvog od radosti ne možete skrenuti pogled. Pa gdje toga još ima? Osim u Sjevernoj Koreji…
Ako čak ni ministri nisu u stanju kratko, sažeto i jednostavno obrazložiti prijedlog, odluku ili rješenje iz svog resora, da ih svatko razumije, nego čitaju od slova do slova, kakva je šansa da gledatelj shvati o čemu oni to govore? Je li cilj Vlade da građani ne znaju ili ne razumiju kakve to odluke donose? Zašto se njihov rad mistificira pred javnošću, umjesto da Vlada koja je izabrana da bi služila narodu, o svemu građane pravodobno i posve jasno informira?
Smiješno je ovo izravno uprizorenje sjednice Vlade na kojoj se čita i glasa. I to je sve. Pa se 19 točaka otvorenih i šest zatvorenih ( od koga skrivaju te odluke, bilo kadrovske ili pak ” pregled zakonskih i podzakonskih prijedloga kojima RH preuzima pravnu stečevinu EU za 2017.” ???) završi za sat vremena, taman koliko treba da se svaka pročita, ministarskim obrazloženjem prekrije i izglasa. Kako uopće prosječni građanin može zadržati koncentraciju na tako suhoparnom, administrativnom i teško pamtljivom štivu koje nam vladini pregaoci, valjda greškom, umjesto za laku noć, čitaju za dobar dan?!
Skidajte to s programa, od toga građani nemaju nikakve koristi, a Vlada svojom uigranom predstavom razborite gledatelje samo dodatno iritira i vrijeđa.

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI