Neovisni novinarski portal
16.4.2021.
KRONIKA 112 / PRAVDOSUĐE / UKRATKO
Tandem Prodanović-Sloković otkazao obranu Bandiću u slučaju štandova za ‘U ime obitelji’

Tandem Prodanović-Sloković otkazao obranu Bandiću u slučaju štandova za ‘U ime obitelji’

'Bandićevi dosadašnji odvjetnici Prodanović i Sloković sud su u petak izvijestili da zbog prezauzetosti drugim predmetima ne mogu osigurati Bandićevu obranu u ovom slučaju.'

M. Bandić – Foto TRIS/G.Šimac

Izgleda kako odvjetnički tandem Čedo Prodanović i Jadranka Sloković  neće braniti zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića u tzv. ‘Slučaju štandovi’, a u kojem ga se optužuje kako je sa svojim suradnikom Ivicom Lovrićem i voditeljicom Tržnica Zagreb Zdenkom Palac udruzi “U ime obitelji” priskrbio nezakonitu korist od najmanje 308 tisuća kuna, ustupajući im štandove na kojima su prikupljali potpise za referendum. Naime, kako javlja Hina, a prenose drugi mediji, sjednica optužnog vijeća Županijskog suda koje je trebalo razmotriti osnovanost optužnice protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića u slučaju “štandovi” u je jutros ponovno odgođena – ovoga puta jer mu je navedeni odvjetnički par ‘otkazao punomoć’.

– Nova sjednica optužnog vijeća zakazana je za 23. veljače, a Bandiću je već postavljen novi odvjetnik po službenoj dužnosti Predrag Ilić. Po riječima glasnogovornika zagrebačkog Županijskog suda Krešimira Devčića, Bandićevi dosadašnji odvjetnici Prodanović i Sloković sud su u petak izvijestili da zbog prezauzetosti drugim predmetima ne mogu osigurati Bandićevu obranu u ovom slučaju. Inače riječ je o odvjetnicima koji, među ostalim, zastupaju bivšeg premijera Ivu Sanadera u svim korupcijskim slučajevima, ali i bivšeg čelnika Hrvatske gospodarske komore Nadana Vidoševića – javlja Hina.

 

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI