Neovisni novinarski portal
20.4.2021.
POLITIKA
Marin Paić (Foto: TRIS)

Predizborne igre:
Tko je naručio anketu s dr. Marinom Paićem kao kandidatom za gradonačelnika Šibenika?

Marin Paić (Foto: TRIS)

SDP i HDZ kažu da nisu.

Marin Paić (Foto: TRIS)

– Proteklih dana do mene je došla vijest da jedna agencija za ispitivanje javnog mnijenja provodi telefonsko anketiranje građana povodom nadolazećih lokalnih izbora pri čemu u upitniku navodi i moje ime kao kandidata na izborima. Tom viješću sam neugodno iznenađen s obzirom na to da se politikom ne bavim, nisam član niti jedne političke stranke i konačno, ne namjeravam se kandidirati na izborima. Korištenje moga imena u spomenutom anketiranju smatram grubom povredom mojih građanskih prava i privatnosti – napisao je na početku svom priopćenja za javnost dr. Marin Paić.
Telefonska anketa koju provodi agencija Ipsos Puls, kako doznajemo, Šibenčane suočava s pitanjem za koga bi, što se gradonačelničke pozicije tiče, glasovali na predstojećim lokalnim izborima. Imena koja se nude su Željko Burić (HDZ), Franko Vidović (SDP), Hrvoje Zekanović (HRAST), Petar Baranović (Reformisti) i Marin Paić.
– Ne znam tko je naručitelj tog ispitivanja, ali to nije teško doznati. Vjerojatno je to politička stranka koja bi htjela znati hoću li se ja kandidirati. Mogli su uštedjeti  trud i novac tako da su me pitali. Uostalom, ovo ispitivanje im ionako ne vrijedi ništa jer ispituju javnost o krivim osobama. Stoga im predlažem da anketu prekinu, preslože svoje upitnike i krenu ispočetka, imaju još vremena – nastavio je Paić.
– Grad Šibenik, kao ni Gradski odbor HDZ-a, tu anketu nisu naručili – rekao je za TRIS aktualni gradonačelnik Željko Burić. – Mene je osobno već nazvalo pet, šest anketara. Netko je očito prepoznao dr. Marina Paića kao potencijalnog kandidata, a naručivanje ankete je svačije demokratko pravo, ne vidimo u tome ništa loše.
I u SDP-u tvrde da nemaju ništa sa spornom anketom. – Takva anketa ide na štetu SDP-a. Uvjeren sam da se radi o igri naših političkih konkurenata s namjerom da se šibenski SDP razjedini. Uostalom, Marin Paić je moj prijatelj i valjda bih ja znao da se namjerava kandidirati – tvrdi Franko Vidović, saborski zastupnik SDP-a i v.d. predsjednika županijske organizacije.
Neslužbeno doznajemo da je prije godinu dana SDP ponudio Marinu Paiću mjesto kandidata za gradonačelnika Šibenika, što je on odbio.
– Od navedene agencije  za ispitivanje javnog mnijenja zahtijevam da odmah prestane s daljim korištenjem mog imena ili ću u protivnom u dogovoru s odvjetnikom potražiti zaštitu pravnim putem – završio je Paić svoje priopćenje.
Iz agencije Ipsos Puls navode da nisu ovlašteni davati informacije o projektu koji je netko naručio.

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI