Neovisni novinarski portal
20.6.2021.
(NE)ZANIMLJIVOSTI
A na drugom mjestu je... nitko! (foto: printscreen HRT)

HRT:
Plenković je najpopularniji političar, a na drugom mjestu najpopularnijih je – Nitko!

A na drugom mjestu je... nitko! (foto: printscreen HRT)

A na drugom mjestu je… nitko! (foto: printscreen HRT)

Izleda da aktualnog premijera A. Plenkovića (HDZ) po popularnosti ne može ugroziti – nitko (od političara). Kako to? Pa lako: istraživajući popularnost političara u Hrvatskoj istraživači su došli do rezultata kako se na drugom mjestu po popularnosti nalazi: Nitko. Tako Plenković može spavati kao dojenče jer mu na prvom mjestu po popularnosti za vratom (ne) puše – nitko.  Ne može ga s te faraonske pozicije izgurati niti stranačka kolegica Kolinda Grabar Kitarović, jer se između njih, kao svojevrsna tampon zona, smjestio – Nitko.  Isto tako, Kolinda Grabar Kitarović može po popularnosti prešišati jedino – Nikoga, koji se nalazi na drugom mjestu na ljestvici pozitivnog doživljaja polititčara, kako se to naziva

Ako ipak postane popularnija od Nikoga, predsjednica RH će zauzeti drugo mjesto na ljestvici, a Nitko prelazi na treću poziciju.

– Najpopularniji političar i dalje je Andrej Plenković, s gotovo 24 posto, a na drugom mjestu je nitko… – ponavljaju voditelji gotovo svih informativnih emisija na HRT-u od jučer naovamo.

Na trećem mjestu je, dakako, Kolinda Grabar Kitarović, a HDZ je najpopulranija politička stranka, kazuje ta vijest, utemeljena na podacima poduzeća Promocija plus.
Osim što na drugom mjestu najpopularnijih političara nema nikoga, doznalo se i kako je najpopularniji hrvatski političar bio u crkvi sv. Blaža u Zagrebu gdje se državala misa povodom završetka blagdana Sv. Blaža.
Kako je javila Hina, a onda i HRT i drugi mediji, ‘na toj misi svećenik s dvjema svijećama pristupa vjerniku i moli – “Po zagovoru sv. Blaža, biskupa i mučenika, oslobodio te Bog od bolesti grla i svakog drugog zla – Amen!”
Kako kaže ta vijest, ‘na takvom obredu je prisustvovao i hrvatski premijer koji je na misu došao sa sinom, a pred kraj mise i sami su došli pred svećenika koji im je napravio obred grličanja.
– Premijer je na kraju mise u sklopu crkvenoga obreda primio i blagoslov grla za zdravlje glasnica, a potom je pogledao prve hrvatske jaslice koje su nedavno obilježile stoti rođendan – izvještavaju javni mediji koji ističu i kako je ‘Plenković župljanin župe sv. Blaža’.
Ove vijesti nisu emitirane u okviru programa namijenjenog religijama.
Do zaključenja ovog teksta, kako se to kaže, nismo uspjeli doznati tko je… Nitko.

Ilustracija: Plenković i Božanić u ‘srdačnom razgovoru’ (foto http://www.zg-nadbiskupija.hr)

Tags: , , , , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI