Neovisni novinarski portal
19.4.2021.
POLITIKA
Nikola Grmoja (screenshot HTV)

Nikola Grmoja u ‘Nu2’:
Božo Petrov nije imao snagu da kontrolira jedan dio medija u Hrvatskoj

Nikola Grmoja (screenshot HTV)

U HTV-ovoj emisiji ‘Nedjeljom u 2’ gostovao je politički tajnik Mosta.

Nikola Grmoja (screenshot HTV)

Nikola Grmoja, samodopadni politički tajnik političke skupine Most i saborski zastupnik, je u HRT-ovoj emisiji „Nedjeljom u 2“ izgovorio zanimljivu rečenicu, a tiče se kontroliranja medija od strane političara. Uostalom evo što je kazao, negdje u 32. minuti emisije, a što možete čuti i vidjeti OVDJE, ako ste korisnik usluge HRTi.

– Ja sam osobno bio protiv toga da gospodin Petrov odbije mjesto premijera. Znači ja sam se zalagao… Neovisno o tome išli s HDZ-om ili SDP-om, da uzmemo mjesto premijera. On je bio žestoko protiv toga i mislim da mu je to jedan od najboljih političkih procjena koje je napravio – ustvrdio je Grmoja govoreći o razdoblju ‘pregovora’ između Mosta, HDZ-a i SDP-a nakon pretprošlih parlamentarnih izbora.
A onda je zaključio kako je Petrovu u toj procjeni pomogla činjenica što je psihijatar, te zato što je znao kako nema dovoljno ruku u Saboru, niti snagu da kontrolira ‘jedan dio medija’.
– Ja mislim da je Božo kao psihijatar na temelju svog nekakvog iskustva dobro procjenio. Jer biti premijer sa 15, odnosno 19 pa 15 ruku u Saboru, kada ne kontrolirate saborsku većinu, kada nemate snagu da kontrolirate… a to znamo da se događa… jedan dio medija u Hrvatskoj… da biste vrlo brzo bili proglašeni kao isključivi krivac za nefunkcioniranje vlasti. Mislim da bi to bio kraj i Bože Petrova kao političara, ali i Mosta kao političke opcije – reče Grmoja.
Nakon takve izjave voditelj Aleksandar Stanković ga nije upitao, na primjer: Kako to mislite ‘kad nemate snagu da konrolirate jedan dio medija?’.
Umjesto toga Stanković je rekao sljedeće:
– Dobro, tu ste razmišljali na, ajmo reć drugi rok…
Stanković i Grmoja se, inače, već godinu dana dogovaraju o gostovanju političkog tajnika Mosta u „Nedjeljom u 2“. Razgovarajući o aktualnim političkim temama, Grmoja je „nagazio“ oporbu komentirajući glasovanje o iskazivanju povjerenja ministru Pavi Barišiću.
– Njihov cilj je bio destabiliziranje Vlade, raskol Mosta i HDZ-a pa smo procijenili da u tome nećemo sudjelovati – rekao je Grmoja. – Ti isti ljudi koji su sada veliki moralizatori, glasovali su za ustavnu sutkinju koja je dokazani plagijator, a u ovom slučaju imaju nešto drugačije kriterije. Mi tu priču ovime nismo zaključili, nismo dali povjerenje Barišiću, ali nismo htjeli sudjelovati u ovom igrokazu koji je unaprijed pripremljen. Most bi se samo opet prikazao kao neki destabilizirajući faktor da smo drugačije postupili. Slučaj Barišić treba se još trezveno proanalizirati.
– Čeka se odgovor sa Sveučilišta u Augsburgu – dodao je Nikola Grmoja – gdje je pokrenuta prijava zbog doktorske disertacije ministra Barišića. Ja mislim da bi tada opcija bila nekakvi novi izbori jer ako mi glasujemo protiv ministra koji je u vladi, iza kojeg stoji i premijer, onda smo iskazali nepovjerenje. Mislim da bi u tom trenutku moralo doći do novih izbora, da smo na taj način postupili. Mi ovime nismo zaključili ovu priču, to sam na početku odmah rekao, tražimo da se sve ispita istaknuo je Grmoja.
Nikola Grmoja osudio je i sinoćnji napad suzavcem u zagrebačkom LGBT klubu Super Super. – U ovoj zemlji se svatko mora osjećati sigurno, bez obzira na vjeru, naciju i spolnu orijentaciju – kazao je Grmoja, apelirajući na policiju da detaljno ispita cijeli slučaj.

 

Tags: ,

VEZANE VIJESTI