Neovisni novinarski portal
12.4.2021.
Sport / UKRATKO
Roko Badžim

Košarka, plivanje i veslanje:
Proglašeni najbolji sportaši Šibenika

Roko Badžim

Košarkaš GKK Šibenik Roko Badžim i plivačica Plivačkog kluba Šibenik Lucija Jurković Periša, proglašeni su najboljim sportašima Šibenika za 2016. godinu, na današnjoj svečanosti Zajednice sportova Grada Šibenika u Hrvatskom narodnom kazalištu.

Roko Badžim

Najbolji trener je Milan Radečić iz Veslačkog kluba Krka. Veslači iz Krke proglašeni su najboljom muškom momčadi, a najbolji ženski sportski sastav je Plivački klub Šibenik.
– Što je obilježilo sportsku 2016. godinu u Šibeniku? Je li to uspjeh naših vaterpolista na Olimpijadi ili NK Šibenik kojega je jedan jedanaesterac dijelio od Prve lige? Možda naši košarkaški klubovi, veslači, jedriličari, karataši, odbojkaši? Nije lako odabrati, jer dobrih rezultata bilo je puno – obratio se nazočnima Joško Jurić, predsjednik Zajednice sportova Grada Šibenika.
– Postali smo grad u koji mladi ljudi sa strane dolaze i priključuju se našim klubovima. U vrijeme digitalne ere, kada su djeca međusobno odvojena jer svatko gleda u svoj mobitel, moramo sustavno raditi da ih zainteresiramo za život izvan tih malih ekrana. Sport je jedan od tih segmenata i uvije će imati podršku Grada – obratio se i gradonačelnik željko Burić.
Plaketu za međunarodna dostignuća dobili su izbornik hrvatske vaterpolo reprezentacije Ivica Tucak, vaterpolist Antonio Petković, košarkaši Dario Šarić i Miro Bilan te tenisač Franko Škugor. Posthumna priznanja dobili su nogometaš Damir Ćapin i jedriličar Branko Iljadica Rapo, zaslužnim sportskim djelatnicima proglašeni su veslač Ivo Despot i automobilist Jerko Vudrag, za izniman doprinos razvoju sporta za sportaše s invaliditetom nagrađen je odbojkaš Josip Hrg, a za dostignuća u veteranskog sportu hrvač Zvonko Erak.
Kolega Krešimir Gulin iz Šibenskog lista najbolji je sportski novinar Šibenika za 2016. godinu.

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI