Neovisni novinarski portal
20.4.2021.
POLITIKA
Josip Živković (Foto: Tris/H. Pavić)

Josip Živković, SDP-ov kandidat za šibenskog gradonačelnika:
Ne želim da Šibenik bude “osuđen da živi od pisme i sna”

Josip Živković (Foto: Tris/H. Pavić)

Josip Živković (Foto: Tris/H. Pavić)

Josip Živković, 44-godišnji dipl. inženjer elektrotehnike, zaposlen trenutno u austrijskoj tvrtki RP Global ( koja je u Hrvatskoj najpoznatija po vjetroparkovima ), bit će na svibanjskim lokalnim izborima kandidat SDP-a za šibenskog gradonačelnika. Takvu je odluku večeras donio Gradski odbor šibenskog SDP-a, a Živković je za TRIS neposredno nakon odluke  o kandidaturi kazao kako ne želi da Šibenik i ubuduće bude „osuđen da živi od pisme i sna“.

Još do jučer kao izvjesni kandidat SDP-a koji će izaći u ring s aktualnim HDZ-ovim gradonačelnikom Željkom Burićem, figurirao je saborski zastupnik Franko Vidović, inače svojedobni dogradonačelnik Šibenika. Vidović, međutim, po svoj prilici ulazi u drugu izboru utrku, onu za župana Šibensko-kninske županije, gdje će se sučeliti s dugogodišnjim HDZ-ovim županom Goranom Paukom. No o tome tek treba odlučiti ŽO SDP-a, po svoj prilici na sjednici sazvanoj za utorak 28. veljače.

– Izabrali smo čovjeka koji je stručan i nije opterećen ni politikom ni pozicijama, a mogu sasvim relevantno reći da je u mandatu koalicijske SDP-HNS vlasti, prije četiri godine, bio jedan od najboljih pročelnika u gradskoj upravi gdje je pokrivao resor komunalnih poslova – komentirao je Vidović izbor kolege za gradonačelničkog kandidata s kojim SDP ulazi u izbornu utakmicu s velikim očekivanjima.

Živković je, inače, poslije SDP-ovog poraza na lokalnim izborima 2013.  samo  nakon nekoliko dana napustio svoju dužnost u Gradu i zaposlio se u privatnoj austrijskoj tvrtki. Sada se , čini se, sprema na veliki povratak…

– Priznajem, uhvatili su me na emocije. Naprosto su znali gdje treba pritisnuti botun i dobro su ga pritisli. Znate ono, pa zašto ne bi grad vodili ljudi koji to mogu, znaju, žele, koji vole grad, i ja sam pred tim kapitulirao – priznao nam je Živković neposredno nakon odluke GO SDP-a da ga kandidira za novog šibenskog gradonačelnika.

Svojim sugrađanima je poručio:- Krajnje je vrijeme da se zatre teror mediokriteta za svagda i da okupimo respektabilan stručni tim koji će osigurati da se sa Šibenikom više nikad nitko ni ne šali onim starim cinizmom „malo selo između Zadra i Splita“. Želim da ovaj grad više ne bude „osuđen da živi od pisme i sna“, kako to kaže jedan domišljati grafit u gradu. I to je razlog zbog kojeg sam pristao ući u bitku sa Željkom Burićem. Ali, za razliku od njega ja ne obećavam rajski vrt u kojem ćemo svi uživati, nego samo rad, rad i rad. Cijeli život radim i taj mi se rad isplati. Ne vidim nijednu bolju formulu uspjeha ni za sebe ni za svoj grad- poručio je Josip Živković, SDP-ova akvizicija za šibenskog gradonačelnika.

Josip Živković (Foto: Tris/H. Pavić)

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI