Neovisni novinarski portal
23.6.2021.
POLITIKA
Crnokošuljaši ponovo marširaju Zagrebom

Crnokošuljaši ponovo marširaju Zagrebom

Autohtoni HSP opskurnog Dražena Keleminca danas je organizirao osobito bizaran performance u središtu Zagreba. Skupina Keleminčevih crnokošuljaša promarširala je glavnim gradom Hrvatske, navodno, iskazujući podršku predsjedniku SAD-a Donaldu Trumpu, a zapravo provocirajući institucije države koja se deklarira demokratskom. Keleminec , koji je ponosno predvodio ovu neonacističku družbu, tijekom prosvjeda je uhićen. Što njegovu „žrtvu za Domovinu“ čini neupitnom…

Crnokošuljaši su usred Zagreba gromko klicali „Za dom spremni“, „prisegnuli Domovini“ i zaklinjali se kako će iz zemlje protjerati „neprijatelje Hrvatske“. Tko su ti neprijatelji ove zloćudne postrojbe hrvatske sramote, jer skup je imao dozvolu policije za okupljanje, nije se čulo, ali se dade pretpostaviti.
Gordo su „pozdravljali domovinu“ i Donalda Trumpa, paradirali s golemim štitom na kojem se šepurila šahovnica s bijelim početnim poljem, i mahali zastavama neonacističkog NPD-a.
Još jedna promocija ustaštva i pokušaj rehabilitacije fašizma kao izravna posljedica „grijeha struktura“ koje godinama benevolentno gledaju na povampireno ustaštvo, a institucije od takvih sramotnih ispada okreću glavu, relativizirajući njihov značaj i posljedice.

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI