Neovisni novinarski portal
16.6.2021.
GOSPODARSTVO / POLITIKA
Zoran Popović (Foto: Hrvoslav Pavić)

Zoran Popović:
Zaključak Gradskog vijeća i odluka o koncesiji benzinske crpke su nelegalni

Zoran Popović (Foto: Hrvoslav Pavić)

Zoran Popović (Foto: Hrvoslav Pavić)

Nedavna odluka Gradskog vijeća i donošenje pozitivnog mišljenja o produljenu koncesije benzinske crpke na obali nisu u skladu za zakonom, rekao je na današnjoj tiskovnoj konferenciji Zoran Popović, suvlasnik tvrtke Riva Sunca d.o.o., investitora u gradnju hotela na šibenskoj rivi.

Podsjetimo, šibensko Gradsko vijeće je izostanak benzinske crpke na šibenskoj rivi iz GUP-a sa 14 glasova “za” proglasilo “tehničkom greškom” te je na taj način Lučkoj upravi dan legitimitet za raspisivanje natječaja za produžetak koncesije Ininoj crpki na daljnjih dvadeset godina.
– U zaglavlju materijala sa sjednice Gradskog vijeće ne piše na temelju kojeg zakona su ti zaključci doneseni. Svjedoci smo da je dan kasnije donesena i odluka o dodjeli koncesije za benzinsku crpku, koja je također nelegalna i s kojom se krši niz zakona Republike Hrvatske – istaknuo je Popović.
U samom natječaju, koji je raspitala županijska Lučka uprava, kaže Popović, nije navedena parcela na kojoj se nalazi benzinska postaja, pa se postavlja pitanje za koji je to dio lučkog područja ili pomorskog dobra raspisan natječaj. – U skladu sa zakonom trebalo je u raspis samog natječaja navesti površinu kopnenog i morskog dijela i navesti sve katastarske čestice koje su predmet koncesije, što nije bio slučaj. Pitanje je stoga je li to uopće koncesija za to područje s benzinskom postajom ili je to koncesija za neko drugo područje – kaže Popović.
Zoran Popović nadalje smatra da bi se mnogi odgovori u cijeloj ovoj dokumentacijskoj zbrci mogli dobiti kada bi investitori, a i javnost, dobili uvid u originalne grafičke priloge u kojima bi se vidjelo gdje je granica lučkog područja.
– Pokušao sam kroz razne arhive doći do tih originalnih grafičkih priloga. Parcela na kojoj se nalazi benzinska crpka ne postoji u natječaju, niti u odluci o koncesiji, pa se pitam koji je zapravo obuhvat te koncesije. Budući da se do tih grafičkih priloga, koje bi trebala posjedovati Lučka uprava, ne može doći, to je plodno tlo za razne manipulacije.

 

Tags: ,

VEZANE VIJESTI