Neovisni novinarski portal
19.6.2021.
GRAĐANI / UKRATKO
solidarna

Zaklada Solidarna dijeli potpore građanskim inicijativama i udrugama širom Hrvatske

solidarna

SOLIDARNA – zaklada za ljudska prava i solidarnost podsjeća građanske inicijative i udruge širom Hrvatske da se jave na natječaj za financijsku potporu onima koji se zalažu za rodnu ravnopravnost i slobodu rodnog izražavanja, pravo na život žena bez nasilja, za pravo na vlastite rodne identitete, za pravo na obrazovanje bez predrasuda, za pravednu podjelu kućanskih obaveza, za političku, ekonomsku i društvenu ravnopravnost, javno djelovanje i slobodu rodnog izražavanja svih osoba. Poziv je u nastavku:

Obavještavamo vas da je još samo 3 dana za prijavu na natječaj DRUGOTNA NA SAV GLAS! Rok je petak 27. siječnja do kraja dana! Natječaj je raspisan za dodjelu malih financijskih potpora neformalnim građanskim inicijativama i udrugama širom Hrvatske koje se u svojim sredinama zalažu za rodnu ravnopravnost i slobodu rodnog izražavanja – pravo na život žena bez nasilja, za rodnu ravnopravnost, za pravo na vlastite rodne identitete, za pravo na obrazovanje bez predrasuda, za pravednu podjelu kućanskih obaveza, za političku, ekonomsku i društvenu ravnopravnost, javno djelovanje i slobodu rodnog izražavanja svih osoba.

Možete se prijaviti za financijsku potporu unutar 2 programa zaklade SOLIDARNA (moguće je poslati i dvije prijave – po jednu za svaku vrstu potpore no za različite akcije):

  1. HITNO&BITNO –  potpore do 4 000 kn za ad hoc akcije
  2. INKUBATOR – potpore do 10 000 kn za nove ili inovativne umjetničke, aktivističke i pomagačke akcijePrijaviti se mogu inicijative i projekti pojedinki i pojedinaca, neformalnih grupa i organizacija koje štite i promiču rodnu ravnopravnost i slobodu rodnog izražavanja u širokom spektru sfera i potreba, s naglaskom na inovativne inicijative, posebno one iz marginaliziranih sredina.

Više o natječaju možete pročitati OVDJE, a OVDJE možete direktno pristupiti obrascu za prijavu koji se ispunjava online i vrlo je jednostavan.

Više informacija se može dobiti na info@solidarna.hr ili 091 4825 449.

Molimo Vas da ovaj poziv proslijedite dalje Vašim kolegicama i kolegama putem svojih mailing lista kako bi došlo do što više ljudi zainteresiranih za rad na ovoj problematici.

Usput, obaviještavamo vas da je kampanja “Drugotna na sav glas!”  kojom su prikupljenja sredstva za ovaj natječaj nominirana je za neprofitnu kampanju godine pa Vam šaljemo link na kojem možete glasati  za kampanju za koju smatrate zaista najboljom u protekloj godini.
LINK: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdrUj66dmIBrRHEoqW7tKXXiZpG-xwtLUISNLhUfd_B9_bKkg/viewform?fbzx=-66750049999550456

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI