Neovisni novinarski portal
24.6.2021.
GOSPODARSTVO / KRONIKA 112 / PRIOPĆENJE
Ilustracija - Zalijevanje biljaka na otoku Obonjanu

Zadarska policija:
Dva Britanca, Slovenac i Hrvat nisu platili pola milijuna kuna za sadnice biljaka

Ilustracija - Zalijevanje biljaka na otoku Obonjanu

Ilustracija – Zalijevanje biljaka na otoku Obonjanu

Policijska uprava zadarska izvjestila je na svojim internetskim stranicama zadarska.policija.hr vijest naslovljenu ‘Zaboravili platiti isporučenu robu’ o tome kako su nakon istrage osumnjičili dvojicu britanskih državljana i po jednog hrvatskog i slovenskog državljanina za prijevaru u gospodarskom poslovanju. Sumnjiči ih se kako kao predstavnici tvrtke iz Šibenika poduzeću sa zadarskog područja nisu platili pola milijuna kuna za isporučene sadnice ukrasnog i drugog bilja. U nastavku je cjelovita vijest Policijske uprave zadarske  (poveznica).

Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad četiri muškarca, koje se sumnjiči za prijevaru u gospodarskom poslovanju.
46-godišnjeg hrvatskog i 47-godišnjeg slovenskog državljanina, te dvojicu državljana Velike Britanije u dobi od 34 i 47 godina se sumnjiči da su, kao odgovorne osobe trgovačkog društva sa sjedištem na šibenskom području, od trgovačkog društva iz Zadra, tijekom prošle godine, naručili i primili razno ukrasno i drugo bilje i voće, u vrijednosti od oko 500 000 kuna, koje nije plaćeno.
Nakon dovršenog istraživanja protiv svih Državnom odvjetništvu podnosi se kaznena prijava zbog prijevare u gospodarskom poslovanju.
Kako piše portal Zadarski.hr, neslužbeno doznaju kako je ‘riječ je o britanskim investitorima, inače i vlasnicima poznatog Hideout festivala koji su  nedavno dobili dugogodišnju koncesiju na otok Obonjan, nekadašnji Otok mladosti koji je pretvoren u luksuzni resort za engleske partijanere i njihovim poslovnim partnerima iz Slovenije i Hrvatske, koji su inače poznati i kao suorganizatori splitske Ultre.’
– Tijekom prošle godine, naručili su i primili razno ukrasno i drugo bilje i voće, u vrijednosti od oko 500 000 kuna, koje na kraju nisu platili. Tim biljem i voćem uređivali su luksuzni resort Obonjan Rivijera… No, pri tome su zaboravili platiti račun tvrtki iz Murvice – objavio je među ostalim Zadarski.hr.

 

 

Tags: , , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI