Neovisni novinarski portal
15.6.2021.
SCENA
Shellac (Foto: Abbey Braden)

Veliki Steve Albini dolazi na SuperUho u Primoštenu

Shellac (Foto: Abbey Braden)

Četvrto izdanje SuperUho Festivala  bit će održano će se u Primoštenu od 7. do 9. kolovoza 2017. godine.

Shellac (Foto: Abbey Braden)

Kao prvo veliko festivalsko ime SuperUho najavljuje Shellac, energični rock trojac predvođen legendarnim Steveom Albinijem, još jednim u nizu velikana koji će posjetiti ovaj festival, a koji je svojim vizionarskim idejama iz korijena mijenjao zvuk rock glazbe.
Ne samo da je kroz fantastično bučne Big Black i Rapeman Albini pokazao kako je ono što se do sredine osamdesetih smatralo glasnim sviranjem gitare zapravo bilo gotovo benigno pimplanje po žicama ovog popularnog instrumenta, već je i svojim producentskim radom značajno utjecao na karijere nekih od najvećih glazbenika/bendova nastalih u proteklih trideset godina.
Vjerojatno je najpoznatiji primjer njegovog djelovanja na zvuk benda kroz sam proces snimanja i produkcije ostvaren na “Surfer Rosa” albumu grupe Pixies, čije je članove naprosto natjerao da odvrnu pojačala i svoj neupitan dar tako demonstriraju u punoj snazi, ili na posljednjem studijskom albumu grupe Nirvana kojoj je od samog početka bio veliki uzor, baš kao i na drugom studijskom albumu PJ Harvey objavljenom iste 1993. U ušima svojih brojnih sljedbenika ostat će zauvijek zapamćen u prvom redu kao snimatelj i producent stotine sjajnih nezavisnih izdanja među kojima valja istaknuti sjajna prva tri albuma jednog najznačajnijih bendova devedesetih The Jesus Lizard.
Conor Oberst je druga zvijezda ovogodišnjeg festivala, američki kantautor najpoznatiji kao gitarist, pjevač i skladatelj popularnih Bright Eyesa. Pseudonim je to pod kojim je Conor počeo pisati pjesme kao petnaestogodišnjak da bi tijekom prve tri godine snimio na desetke pjesama koje uglavnom uključuju njegov glas, gitaru te povremene eksperimente s klavijaturama i ritam mašinama.
Treći izvođač kojeg SuperUho danas najavljuje dolazi iz Splita, a zove se Gracin. Upućenima će biti odmah jasno da je u pitanju poznato primoštensko prezime, a Tomislav Gracin i jest prijeklom iz ovog mjesta pa će između ostalog zato dobiti priliku otvoriti četvrto izdanje SuperUho Festivala. Jasno da ta činjenica sama po sebi ne bi bila dovoljna da Gracin bude taj koji će prvi zasvirati na idućem festivalu, puno bitnija je činjenica da je u pitanju izvanserijski kantautor koji iza sebe ima u vlastitoj produkciji objavljeni i hvaljeni album “Mono”. Vijesti kažu da upravo s bendom radi na novom albumu i sprema se za nastup na SuperUhu.
Ulaznice po cijeni od 220 kuna mogu se kupiti do 18.3., a do istog će se datuma moći kupiti i kamperske ulaznice po cijeni od 90 kuna. Dakle, komplet koji omogućava posjetu svim zbivanjima u sklopu festivala te petodnevno kampiranje na prekrasnoj lokaciji u ovom prvom promotivnom paketu koštat će samo 310kn. Ulaznice se mogu kupiti u:
Turistička agencija Laguna (Tepli bok 25), Primošten
CD Shop Butiga (Jurja Šižgorića 2), Šibenik
Caffe bar Basket (Domovinskog rata 42), Split
Dallas Music Shop (Splitska 2), Rijeka
Dirty Old Shop (Tratinska 18), Zagreb
Rockmark (Berislavićeva 13), Zagreb
te putem web stranica Rockamrka i Dirty Old Shopa.
Nakon isteka razdoblja prodaje drugog promotivnog paketa festivalskih ulaznica za četvrto izdanje SuperUho Festivala cijene ulaznica će biti 250 kuna do 18.6., 290 kuna do 7.8. te 320 kuna na ulazu.
Cijene kamperskih ulaznica nakon isteka razdoblja prodaje drugog promotivnog paketa će biti 120 kuna do 18.6. te 150 kuna do 9.8.

 

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI