Neovisni novinarski portal
19.6.2021.
KULTURA / UKRATKO
“Uzbuna na zelenom vrhu” u kinima od 26. siječnja

“Uzbuna na zelenom vrhu” u kinima od 26. siječnja

Uzbuna na Zelenom Vrhu je prednastavak ranije snimljenih filmova o Ratku Miliću Koku, junaku romana Ivana Kušana.

Uzbuna na Zelenom Vrhu prati uzbudljive događaje u životu Ratka Milića – Koka prije njegova preseljenja u Zagreb i vraća gledatelje na sam početak njegovih pustolovina. U filmu se otkriva kako je Koko postao detektiv i kako je sa svojom družinom uspio riješiti prve slučajeve misterioznih razbojstava koja su narušila ljetnu prazničku idilu na Zelenom Vrhu.
Koko i njegovi prijatelji provode ljetne praznike igrajući se na obalama jezera uz idilični Zeleni Vrh. Tu prazničku idilu iznenada narušava niz misterioznih pljački i razbojstava počinjenih pod okriljem noći. Kao i uvijek, Koko i prijatelji odlučuju ‘malo uskočiti’ odraslima i uzimaju stvari u svoje ruke…
U četvrtom nastavku popularnog serijala upoznat ćemo i nove glumce. Prvi put na filmu u ulozi Ratka Milića Koka pojavljuje se Marko Tocilj, a nova Marica je Sara Čolaković. U ulozi Tome pojavljuje se Alex Rakoš, u ulozi Bože Tin Gregorić, a u ulozi Žohara Jan Pentek. Na snimanju će im se pridružiti i Jakov Piljek (Crni), Lucija Philips (Emica), Toma Serdarević (Ivo) te Dora Bilić (Nina). Uloge Kokovih roditelja tumače Dijana Vidušin i Ozren Grabarić.
Jesu li Koko i družina uspjeli riješiti nove slučajeve misterioznih razbojstava koja su narušila ljetnu prazničku idilu na Zelenom vrhu hrvatska možete saznati sutra, 26. siječnja, kada film kreće u kinodistribuciju.
Serijal filmova nastalih prema popularnim romanima Ivana Kušana prvi je dječji filmski serijal u Hrvatskoj, a filmove o Koku u domaćim kinima dosad je pogledalo više od 200 000 gledatelja. Režiju novog nastavka serijala potpisuje filmska i TV redateljica Čejen Černić, a scenarij je napisala Hana Jušić. Umjetnički supervizor projekta je Daniel Kušan, direktor fotografije Danko Vučinović, montažer Slaven Zečević, skladatelj Dinko Appelt, dizajnerica zvuka Dubravka Premar, scenograf Ivan Veljača, kostimografkinja Emina Kušan, a majstorica maske Martina Novaković. Producenti su Ankica Jurić Tilić i Hrvoje Pervan.
Film proizvodi Kinorama, a distribuira ga 2i Film. Razvoj projekta podržali su Hrvatski audiovizualni centar i Program Kreativna Europa – potprogram MEDIA, dok je proizvodnju filma podržao Hrvatski audiovizualni centar.
Sve o avanturama Koka i njegovih prijatelja možete pratiti na službenoj Facebook stranici filma.

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI