Neovisni novinarski portal
20.6.2021.
POLITIKA
Komunalno redarstvo, policija i veterinari kreću u akciju – ‘Spašavanje labuda Ryana’

Komunalno redarstvo, policija i veterinari kreću u akciju – ‘Spašavanje labuda Ryana’

Ranjeni labud pred šibenskom rivom (Foto: Tris/Pavić)

Pred šibenskom rivom već danima pliva ranjeni labud. Komunalno redarstvo Grada Šibenika pokrenulo je akciju spašavanja.

‘Labud, krilo vjerovatno propucano sačmaricom. Zva sam Sokolarski centar i da oni tu ne mogu ništa učiniti da se može jedino eutanazirati ili ostaviti tako da proživi još mjesec dana. Može li iko šta pametnije napraviti?’,  napisao je posljednjeg dana 2016. godine u FB statusu snimatelj TV Šibenik Đuro Eraković i uspio animirati sugrađane na akciju.

‘Tom labudu teško će se pomoći. On sigurno više nikad neće letjeti. Kako se čini na prvi pogled, jedino što veterinar može napraviti je sprječiti daljnje komplikacije’, rekao nam je Emilio Menđušić iz Sokolarskog centra.

Labud Ryan i Bore Rončević (Foto: Tris/H. Pavić)

Iako je još uvijek nejasno u čijoj je nadležnosti labud, Lučke uprave ili Grada Šibenika, organizacije akcije spašavanja se prihvatio Upravni odjel za komunalne djelatnosti. Točnije, Bore Rončevićviši referent za komunalno i prometno redarstvo. S Emilom Ofnerom iz Veterinarske stranice ‘More’ dogovorio je operaciju, odnosno amputaciju krila nakon koje će ptica biti odmah puštena u natrag prirodu, tj. u more. Labuda će, uz komunalne redare i veterinara Ofnera, spašavati policajci s gumenim brodom Postaje pomorske policije PU Šibensko-kninske. Stručnu pomoć pri hvatanju obećao je i Emilio Menđušić iz Sokolarskog centra. Akcija spašavanje, najavljeno je, trebala bi početi u srijedu iza osam sati ujutro.

Zbog dugotrajnosti i mnoštva komplikacija na koje su već do sada naišli, djelatnici Komunalnog redarstva ovu su akciju u šali nazvali ‘Spašavanje labuda Ryana’, po epskom ratnom filmu Stevena Spielberga iz 1998. godine.

Labud,krilo vjerovatno propucano sačmaricom . Zva sam Sokolarski centar i da oni tu ne mogu ništa učiniti da se može jedino eutanazirati ili ostaviti tako da proživi još mjesec dana. Može li iko šta pametnije napraviti ?

Posted by Đuro Eraković on 31. prosinca 2016

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI