Neovisni novinarski portal
14.6.2021.
Sport
Marko Smolić (Foto: JK Val)

Smolić i Radačić zauzeli tron na Europa Cupu na Hvaru

Marko Smolić (Foto: JK Val)

Jedriličari iz šibenskog JK Val ostvarili su zapažene uspjehe u klasama laser radial i 4.7.

Marko Smolić (Foto: JK Val)

Marko Smolić i Juraj Radačić zauzeli su prvo i drugo mjesto u skupini do 17 godina na Europa Cupu koji je proteklog vikenda bio održan na Hvaru. U ukupnom zbroju bili su četvrti, odnosno deveti.
– Ovogodišnji Hvar je obilježila jaka bura koja je boravak na moru i bez jedrenja činila vrlo napornim. Prvi dan je puhala olujnom snagom pa se uopće nije izlazilo na more, dok je svih ostalih dana vjetar najviše odgovarao težim i snažnijim jedriličarima. Hladno more i još hladniji zrak uzrokovali su pravo desetkovanje u našim redovima. Viroze i oslabljen imunitet još od regate Sv.Nikole u Puli sad su se razmahale, pa nije bilo dana a da netko od naših predstavnika nije bio pod temperaturom – rekao nam je trener Teo Piasevoli.

Valovci na Hvaru (Foto: JK Val)

Od jedriličara iz JK Val nastupio je još i Ante Jušić u radialu, koji je prilikm jednom prevrtanja ozlijedio prst, pa je za njega regata bila ranije gotova. U klasi 4.7 jedrili su Roko Copić, koji je ukupno bio 16. (u podskupini do 16 godina zauzeo je deseto mjesto) te Katja Frua.
– Katja je cijelu jesen napornim radom i neizostancima s treninga zaslužila svoje mjesto u timu. Nadamo se da će s tako kvalitetnim i ozbiljnim pristupom nastaviti i dalje, a ovaj put na Hvaru, nažalost, zbog teških vremenskim uvjeta, nije pokazala u kolikoj je formi – rekao je Piasevoli.

 

Tags: , , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI