Neovisni novinarski portal
1.3.2021.
UKRATKO
Sindikat EKN-a: Imunološki će krepat

Sindikat EKN-a:
Imunološki će krepat

 

Na slici predsjednik Sindikata EKN-a Željko Klaus/Izvor:HRT

Predstavnici Sindikata Energetike, kemije i nemetala održali su konferenciju za novinare sa koje su vladajućima i ministru Kujundžiću poručili kako im nije do predstave, nego do konkretnog rješenja sudbine Imunološkog zavoda.

– Nas više ne zadovoljavaju razgovori, na Imunološkom se svakodnevno radi. I to svakodnevno traje već barem 3-4 godine. Dakle, od tog svakodnevnog rada za sad rezultat je nula. Rezultat je da sve stoji, da sve propada i da će Imunološki krepat. Molba: ministre, odazovite se sindikatu EKN-a, sjedite, razgovarajmo i dajte nam garancije da nešto zaista radite – rekao je predsjednik Sindikata EKN-a Željko Klaus te najavio je sindikalni skup radnika Imunološkog zavoda i odluke o daljnjim sindikalnim akcijama, poručivši da će se “raditi svašta”.
S druge strane, ministar Kujundžić i danas ponavlja kako svaki dan čini sve da se pokrene proizvodnja u Imunološkom ali  da priredbe i štrajkovi ne vode rješenju problema.
– Problem je dubok. Tu se radi o desecima milijuna investicija, o izgubljenim poslovima, kumuliranim problemima koji traju 15-tak godina. Kamo sreće da su štrajkali prije 15 godina i da su tada rješavali problem, a ne da sada očekuju preko noći rješenje. Toga nema, a tražimo ga i sigurno ćemo ga iznaći da će Imunološki biti u Hrvatskoj i da će proizvoditi u Hrvatskoj – izjavio je Kujundžić.
Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI