Neovisni novinarski portal
20.6.2021.
POLITIKA / UKRATKO
Aktualna SDP-ova čestitka (foto printscreen Facebook)

SDP na ‘fejsu’:
Sretna i uspješna 2015.

Aktualna SDP-ova čestitka (foto printscreen Facebook)

 

Aktualna SDP-ova čestitka (foto printscreen Facebook)

Sretna i uspješna 2015. – čestita danas SDP, odnosno najjača oporbena stranka, kako se to kaže, Novu godinu građanima s vrha, odmah ispod zaglavlja svoje aktualne Facebook stranice. Ništa neobično, kad danas ne bi bio 22. siječnja 2017. godine.

– Sretno i vama, čeka vas još puno posla… sretno vam bilo na parlamentarnim izborima!!! – odgovorio im je jedan od FB komentatora nakon što je SDP tu čestitku objavio: 30. prosinca 2014. godine.
– Hvala i vama – trebati će vam više sreće – proročki im je poručio drugi komentator.
No, više od sreće bi im tada, kao i sada dobro došlo i nečega drugoga, primjerice odgovornosti naspram građana. Takvo što im je tog prosinca 2014. godine poručio još jedan pratitelj njihova FB profila.
– Stranka koja je imala priliku pokrenuti razvoj i usmjeriti hrvatsku prema razvijenim državama Evrope i svijeta nažalost nije u tome uspjela zbog nedostatka osobne hrabrosti prvenstveno premijera Milanovića i predsjednika Josipovića koji vode politiku “ne bi se štel mešati” pa drže lojtru krupnom kapitalu a protiv interesa hrvatskih građana – ustvrdio je on tada.

 

No očito u SDP-u nisu posebno razmatrali njegovo stajalište.
O njihovoj aktualnoj angažiranosti na društvenim mrežama govori i podatak da su se posljednji put građanima putem ‘fejsa’ obratili 20. siječnja u 15:09 objavom o tome kako ‘zahtijevaju sa opozicija bude uključena u pregovore s MOL-om’. Posebno je istaknuta oštroumna misao aktualnog predsjednika stranke Bernardića kako nijedan hrvatski premijer ne smije imati ‘bilo kakve tajne dogovore s Mađarima’.
– Davor Bernardić: Više se ne smije dogoditi da ijedan hrvatski premijer dođe u suspektnu poziciju da radi bilo kakav tajni dogovor s Mađarima. Zahtijevamo da opozicija bude uključena u pregovore s MOL-om – kažu u toj objavi ispod čestitke za uspješnu 2015. godinu.
Premda zaostala SDP-ova čestitka na Facebooku možda i nije previša bitna, ipak na neki način govori što građani Hrvatske mogu očekivati od svojih političara, bez obzira jesu li na vlasti ili u oporbi.
Na koncu, uspjeli smo pronaći i nešto svježiju čestitku na SDP-ovom FB-u:

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI