Neovisni novinarski portal
16.6.2021.
GOSPODARSTVO / UKRATKO
Revija bez kupca i nakon 14. javne dražbe

Revija bez kupca i nakon 14. javne dražbe

Vedran Uranija

Imovina šibenske Revije, koja je u stečaju već 16 godina, nije prodana ni na današnjoj 14. javnoj dražbi iako je prije dvije godine cijena prepolovljena sa 24 na 12,7 milijuna kuna.

Zainteresiranih kupaca za pogone, upravnu zgradu i skladište u Bilicama ni ovaj put nije bilo, a stečajni upravitelj Revije Ivan Rude smatra kako je cijena tržišno neatraktivna te zagovara da vlasništvo preuzme država kojoj Revija duguje 65 milijuna kuna.
Na današnjem stečajnom ročištu Rude je preložio i da se cijena snizi za 30% odnosna na 9 milijuna kuna ali taj prijedlog nisu podržale bivše radnice Revije koje za neisplaćene plaće i otpremnine potražuju oko 9,7 milijuna kuna.
– Vrijednost Revije već je pala na mizernih 12,7 milijuna kuna i ispod toga više se ne bi smjelo ići sa cijenom – smatra pravni zastupnik radnica Vedran Uranija iz Saveza samostalnih sindikata Hrvatske.
Uranija je istaknuo kako je cilj prvenstveno riješiti potraživanja radnika te eventualno naći kupca te je zatražio da se cijena nekretnina ne snižava barem do sljedeće, 15. javne dražbe, a u međuvremenu će kontaktirati s nadležnim ministarstvima kako bi se pokušalo riješiti pitanje Revije i njenog duga prema državi.
-Predlažemo dogovor s novom Vladom i resornim ministarstvima u pravcu rješavanja jednog od najdugotrajnijih postupaka u Hrvatskoj. Ako se to ne dogodi, a kako je država najveći vjerovnik Revije, minimalno što može ovim radnicama dati je da se odrekne svojih potraživanja kako bi se njima isplatile zaostale plaće i otpremnine. Potraživanja države iznose 65 milijuna kuna, a za plaće i otpremnine radnicama treba manje od 10 milijuna kuna. Dakle, država se ne bi odrekla prevelikog djela svog novca – rekao je Uranija.
Na današnjem stečajnom ročištu nije prihvaćen prijedlog stečajnog upravitelja da se cijena imovine Revije snizi za 30 % , a novo ročište je zakazano za 60 dana.
Tags: , ,

VEZANE VIJESTI