Neovisni novinarski portal
19.6.2021.
UKRATKO
NP Krka: Radovi na pristupnim prometnica prema glavnom ulazu u Nacionalni park

NP Krka:
Radovi na pristupnim prometnica prema glavnom ulazu u Nacionalni park

Javna ustanova “Nacionalni park Krka” započela je s uređenjem pristupnih prometnica prema glavnom ulazu u Nacionalni park “Krka” na Lozovcu i Skradinskom buku.

Radovi na uređenju prometnica započeli su u prosincu prošle godine, a financira ih NP Krka vlastitim sredstvima u iznosu od 3,1 milijun kuna.
-Zbog očuvane prirode i kulturno-povijesne baštine i održivog razvoja broj posjetitelja u NP „Krka“ kontinuirano raste i donosi određena povećanja prihoda. Sretni smo što dio uprihodovanih sredstava možemo, između ostalog, uložiti u poboljšanje ili gradnju nove infrastrukture u Parku, koja doprinosi raznovrsnijem i uvijek kvalitetnijem prihvatu posjetitelja. Posebno je to važno na naj frekventnijim mjestima kao što su to pristup ulazu Lozovac i prometnica od Lozovca do Skradinskog buka – kaže ravnatelj Parka Krešimir Šakić.
Izvođenju građevinskih radova na rekonstrukciji ceste i proširenju kolničkog traka od Lozovca do Skradinskog buka u dužini od 4 km pristupilo se zbog dotrajalosti gornjeg sloja ceste i poteškoća u mimoilaženju. Rok za izvođenje radova je šezdeset dana za vrijeme kojih je jedna trasa ceste uvijek slobodna za prometovanje.
Istovremeno su započeli i radovi na rekonstrukciji nerazvrstane ceste u vlasništvu Grada Šibenika (od restorana Atrium do ulaza NP Krka na Lozovcu). Ukupna procijenjena vrijednost projekta iznosi 4,2 milijuna kuna od čega Grad Šibenik radove financira sa milijun kuna, a preostali iznos osigurat će JU “NP Krka”.
– Rok za izvođenje radova je devedeset kalendarskih dana, a projekt obuhvaća radove proširenja kolnika, postavljanje rasvjete, uređenje nogostupa i biciklističke staze te ublažavanje krivina, kazao je zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Danijel Mileta.

Proširenje ceste od Lozovca do Skradinskog buka/Foto:NP Krka

Tags:

VEZANE VIJESTI