Neovisni novinarski portal
20.6.2021.
UKRATKO
Krešo Beljak (Snimka zaslona HRT)

Novi-stari predsjednik HSS-a Krešo Beljak:
‘Ne vladam na tiranski način’

Krešo Beljak (Snimka zaslona HRT)

Krešo Beljak (Snimka zaslona HRT)

Na izbornoj Glavnoj skupštini Hrvatske seljačke stranke (HSS) u subotu je za predsjednika s 524 glasa delegata ponovno izabran Krešo Beljak. Sukladno ustaljenoj praksi unutar većine stranaka u Hrvatskoj i HSS je za predsjednika imao samo jednog kandidata. Nevažećih listića je bilo čak 83.

Beljak je delegatima predstavio svoju kandidaturu prije glasovanja, gdje je rekao da vjeruje u budućnost HSS-a i u sve njegove članove, a po glasovanju je poručio da želi novi, moderan i prepoznatljiv HSS. – Ovaj rezultat je dokaz da nisu u pravu oni koji su tvrdili da smo mi nedemokratska stranka i da ja osobno vladam njome na nekakav tiranski način – rekao je Beljak.

Delegati na izbornoj Glavnoj skupštini HSS-a za potpredsjednike stranke su izabrali dosadašnji potpredsjednike Stjepana Kožića, Željka Lenarta, Anu-Mariju Petin i Davora Vlaovića, te Hrvoja Petrića. Za birane članove Predsjedništva izabrani su Stipo Gabrić Jambo, Boro Bašljan, Mirko Butković, Mirko Horvat i Zdravko Kelić, dok je Ilija Ćorić ponovno izabran za glavnog tajnika stranke. Izabrani su i čelnici regionalnih organizacija, za Središnju Hrvatsku Davor Bartolac, za Sjeverozapadnu Hrvatsku Darko Marković, za Slavoniju Zvonko Pongrac i za Dalmaciju Tonći Božanić.

Tags: ,

VEZANE VIJESTI