Neovisni novinarski portal
1.3.2021.
(NE)ZANIMLJIVOSTI
Vlak (foto: Njuz)

Nikolić kopa rovove oko vikendica i sprema se za rat, a na vlaku će pisati ‘j…ga’ na 21 jeziku (Njuz)

Vlak (foto: Njuz)

Vlak (foto: Njuz)

Aktualna zbivanja u zemlji i svijetu su, po mnogima, postala u tolikoj mjeri apsurdna pa satiričari više nemaju previše prostora za djelovanje. Zveckanje tenkovima i avionima u Poljskoj, Srbiji i drugdje, svakodnevni istupi državnika i državnica, kako domaćih tako i onih iz susjedstva, nerijetko su podesni i za psihijatrijska i druga vještačenja, no i dalje su naša svakodnevnica. Kreatori Monty Pythona ne bi se baš snalazili u današnjim vremenima i vjerojatno bi zamukli pred grotesknim događanjima kojima smo svjedoci.

Primjer vlaka koji je iz Srbije upućen na Kosovo išaran provokativnim porukama, istupi srpskog predsjednika u kojima on otvoreno poziva na ratovanje zvuče kao vijesti objavljene na satiričkim medijima. Ali nisu – ti i slični primjeri iz susjedstva (kojemu odlično pariraju i slični događaji na hrvatskoj političkoj sceni) ipak su proizveli reakciju na tamnošnjem srpskom satiričnom portalu Njuz.
Tako taj portal piše kako je predsjednik Srbije Tomislav Nikolić odlikovao danas sam sebe Ordenom Belog orla sa mačevima ‘zbog iskazane spremnosti da prvi krene u rat za Kosovo, ukoliko za tim bude potrebe’, pojašnjavajući kako je ‘orden posljedica njegovih izuzetnih zasluga za održavanje tenzija u regionu jer mu ovo nije prvi put da poziva na ratovanje’.

Nikolić sa sinovima kopa rovove oko vikendice

– Izjavom da sam spreman da ratujem za Kosovo, ako bude potrebe, pokazao sam izuzetnu hrabrost i spremnost na žrtvu i smatram da zbog toga odlikovanje odlazi u prave ruke. Veoma sam ponosan na ovo priznanje. Nije mi prvi put da dajem ratnohuškačke i zapaljive izjave i smatram da sam zaista na tom polju dosta doprineo trenutnoj situaciji kako u Srbiji, tako i u regionu. Ovaj orden će mi biti samo dodatni podsticaj za davanje novih izjava koje bi mogle da doprinesu nekom sukobu na prostoru bivše Jugoslavije – rekao je Nikolić na ceremoniji upriličenoj povodom odlikovanja, kako piše portal Njuz.
Druga vijest s Njuza kaže kako je ‘Tomislav Nikolić, zajedno sa sinovima Radomirom i Branislavom, počeo jutros pripreme za rat i obranu Kosova kopanjem rovova oko svojih vikendica na obali Save iza novobeogradskog Bloga 45.’
– Rekao sam da ću biti prvi koji će braniti Srbiju i srpstvo, da će moji sinovi biti među prvima, i to danas pokazujemo. Neće biti odmora dok rovovi ne budu iskopani, a posle toga sledi postavljanje džakova sa peskom, pravljenje osmatračnica i bunkerskih utvrđenja – istakao je predsednik Nikolić u razgovoru sa novinarima, sve vrijeme udarajući krampom po smrznutoj zemlji, piše Njuz.

Na vlaku natpis ‘Jebiga’ na 21 jeziku

Na Njuzu su izvjestili i kako će ruski vlak koji je poslan u Kosovsku Mitrovicu po povratku u Beograd biti prebojan, te će na njemu ‘na 21 jeziku biti ispisana poruka “Jebiga“.’
– Natpis “Kosovo je Srbija“ izgleda nije baš adekvatan u situaciji kada naš voz ne može da uđe na Kosovo, to jest u Srbiju, tako da smo odlučili da voz dobije novi natpis koji odražava realno stanje stvari, ali i naš veliki revolt zbog toga što voz nije pušten na Kosovo. Procenili smo da je natpis “Jebiga“ u ovom trenutku najadekvatniji – kažu u Kancelariji za Kosovo i Metohiju, a prenosi Njuz, objašnjavajući kako je “jebiga“ tradicionalna srpska riječ koja ima mnogo značenja, te će na vlaku vrlo lijepo izgledati.

Ralice odnosno ‘grtalice’ (foto: Njuz)

Na Njuzu s posebnom pažnjom izvještavaju u aktivnostima srpskog premijera Vučića, pa tako i o njegovom nedavnom boravku u Indiji. Kako zaključuju, boravak premijera Vučića u Indiji izazvao je velike probleme jer je snijeg iskoristio ukazanu priliku njegova odsustva i u potpunosti zatrpao Srbiju.
– Svako premijerovo napuštanje Srbije predstavlja veliki rizik za sve nas koji u njoj ostajemo – kažu u srpskom Sektoru za vanredne situacije.
Kako javlja Njuz, premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će Srbija od Rusije na poklon dobiti 6 novih ralica, vozila za raščišćavanje snijega, te da će biti plaćen samo njihov remont, koji bi trebao biti dovršen do ljeta.

Remont ruskih ralica će koštati 180 milijuna eura

– Pogledajte ih kako su lepe, ja ceo dan ne bih izlazio iz njih, grtalice su kao nove – rekao je premijer koji je iz Indije video fotografije ovih vozila – Njihova modernizacija će nas koštati oko 180 miliona evra, ali to je mala cena jer nam ovakva vozila trebaju, posebno jer svi nešto kukaju kako ulice nisu očišćenje od snega. Remont bi trebalo da bude gotov do leta ove godine kada će one ući u sastav zimske službe – otkrio je Vučić, kako piše Njuz.
Srpski ministar obrane Zoran Đorđević je pak najavio kako će Srbija postati regionalni lider za borbu protiv snijega, ističe Njuz.
Za neke slične vijesti s naših prostora dovoljno je pogledati neku od večernjih informativnih emsija HTV-a.

 

Srpski predsjednik Tomislav N. (foto Wikipedia)

Tags: , , , , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI