Neovisni novinarski portal
15.6.2021.
KULTURA / UKRATKO
Na HRT-u prvi put stalni termini za hrvatske igrane filmove

Na HRT-u prvi put stalni termini za hrvatske igrane filmove

Iz filma Život je truba/Foto:HAVC

U okviru prvih promjena u rasporedu emitiranja na programima Hrvatske radiotelevizije od utorka 17. siječnja u program se prvi put uvode dva stalna tjedna večernja termina predviđena za emitiranje hrvatskih igranih filmova – utorkom na Drugome programu HTV-a te nedjeljom na Prvome programu.

Prvi u nizu hrvatskih filmova utorkom na Drugome programu HTV-a, 17. siječnja u 20:44, bit će nagrađivani film Branka Schmidta Ljudožder vegetarijanac koji govori o uspješnom, ali nemoralnom i korumpiranom ginekologu (Rene Bitorajac) koji svoje ambicije ostvaruje uz pomoć zagrebačkog podzemlja.
U idućim će tjednima gledatelji u istome terminu na Drugome programu HTV-a moći pogledati i film Pjevajte nešto ljubavno Gorana Kulenovića, Metastaze Branka Schmidta te druge proslavljene filmske naslove.

Iz filma Ljudožder vegetarijanac/Foto:HAVC

Prvi u nizu hrvatskih filmova nedjeljom je komedija u režiji Antonija Nuića Život je truba. Film je to koji pršti humorom i optimizmom, a riječ je o pomalo ironičnom, ali suosjećajnom pogledu na ljudsku potrebu za stvaranjem problema i o vještini kojom te probleme rješavamo. Uz režiju, Antonio Nuić potpisuje i scenarij, a u filmu glume Bojan Navojec, Iva Babić, Zlatko Vitez, Mirela Brekalo, Goran Navojec, Filip Križan, Ksenija Marinković i Filip Šovagović. Film  je na rasporedu u nedjelju 22. siječnja u 20:10h.
Gledatelji će u istome terminu moći vidjeti i nagrađivani dugometražni igrani film S one strane, Zrinka Ogreste te komediju Narodni heroj Ljiljan Vidić, Ivana Gorana Viteza.
Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI