Neovisni novinarski portal
18.6.2021.
POLITIKA / UKRATKO
Arhiva: 05.01.2016. Izlazak glasnogovornika Mosta iz USKOK-a. Na fotografiji Nikola Grmoja.foto HINA/ Daniel KASAP/ dk

N. Grmoja:
Nema razloga da se netko kandidira za predsjednika samo da bismo glumili neku demokraciju

Arhiva: 05.01.2016. Izlazak glasnogovornika Mosta iz USKOK-a. Na fotografiji Nikola Grmoja.foto HINA/ Daniel KASAP/ dk

Arhiva: 05.01.2016. Nikola Grmoja (foto HINA/ Daniel KASAP)

Političar iz Metkovića Nikola Grmoja, potpredsjednik Mosta, Hini je dao intervju u kojem je govorio o predstojećem izbornom Saboru te stranke za koju kaže da je ‘i stranka i platforma’, te je objavio kako se namjerava kandididirati za župana Dubrovačko-neretvanske županije i tome slično. U nastavku je dio tog intervjua kojega u cijelosti možete pročitati na stranicama N1.

Predbacuje vam se da je Most zapravo obiteljski posao Vas i Bože Petrova, a kao argumet se spominje činjenica da su se nakon osnivačkog Sabora u studenom 2012. u tijelima Mosta našli najuži članovi vaših obitelji…
Nitko tko je s nama obiteljski povezan ne odlučuje ni o čemu u Mostu niti je u Predsjedništvu, lokalnog metkovskog Mosta kao niti u Nacionalnom vijeću.
Kritičari vam predbacuju i manjak demokracije… Ostaje li Božo Petrov jedini predsjednički kandidat?
Kako je to manjak demokracije kad je Božo Petrov u biti čelnik nacionalnog Mosta tek godinu i pol dana tijekom kojih smo na dvojim parlamentarnih izbora napravili fantastičan rezultat. A kad odradimo mandat u ovoj vladi uvjeren sam da će gospodin Petrov podnijeti pravi račun članovima Mosta. Osim toga, nema razloga da se netko kandidira za predsjednika samo da bismo glumili neku demokraciju.
Dakle, ostaje jedan kanidat za predsjednika?
Ja to sada ne mogu tvrditi. Kandidature jos pristižu. Volio bih da se netko kandidira jer ne bi bilo napada kako imamo samo jednog kandidata, ali ne očekujem realno da će ih biti.
U kojoj funkciji sebe vidite?
Ponajprije se vidim u Hrvatskom saboru, no jake su tendencije da se kandidiram za dubrovačko-neretvanskog župana. Most u toj županiji ima velike šanse, od tamo dolazi i predsjednik Sabora, jedan od najpopularnijih ministara Vlaho Orepić… Nekakav je stav kako je to prilika da se dogode promjene u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, no konačnu odluku ni ja ni Most još nismo donijeli…

*Ostatak intervjua je OVDJE.

Tags: ,

VEZANE VIJESTI