Neovisni novinarski portal
21.6.2021.
GOSPODARSTVO / POLITIKA
Martina Dalić (Foto: Hrvoslav Pavić)

Ministrica Martina Dalić:
Gospodarstvo ćemo rasteretiti za 1,5 milijardi kuna

Martina Dalić (Foto: Hrvoslav Pavić)

Martina Dalić (Foto: Hrvoslav Pavić)

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta, Martina Dalić, u Šibeniku se susrela s lokalnim poduzetnicima kako bi, među ostalim, predstavila Akcijski plan za administrativno rasterećenje gospodarstva.

Martina Dalić se, u prepunoj multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice, u početku osvrnula na poreznu reformu koja je označila prvih sto dana mandata premijera Andreja Plenkovića, istaknuvši da su donesene mjere put ka stabilnom i dugotrajnom rastu gospodarstva.
– Mandat ove Vlade počeo je poreznom reformom koja je u primjeni te općim sniženjme poreznih stopa. Znam da ću i ovdje iz pojedinih gospodarskih sektora čuti i neke kritike dijela porezne reforme, no mislim da se ipak možemo složiti da je reforma u svim bitnim segmentima donijela rasterećenje. Naravno, očekujemo da će tijekom ove godine dati zamah i poticaj gospodarstvu – rekla je Martina Dalić.
Akcijski plan za administrativno rasterećenje gospodarstva donosi 104 konkretne mjere, rekla je ministrica Dalić, a jedan od glavnih ciljeva je za 1,5 milijardu kuna rasteretiti gospodarstvo od prekomjerne administracije.
– Akcijski plan je prvi korak u pravcu reforme poslovnog okruženja i poslovne klime s ciljem da i jedno i drugo učinimo jeftinijim, jednostavnijim i privlačnijim – istaknula je ministrica te nastavila: – Jasno je da konkurentnost svakog poduzetnika određuju troškovi. Ono što sigurno možemo učiniti jest da se obveze koje država očekuje i nameće propišu i definiraju na način koji vodi računa o troškovima, odnosno da se ti troškovi minimiziraju.

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI