Neovisni novinarski portal
19.1.2021.
KULTURA / POLITIKA
Inventura Adventure 2016: Gradska uprava zadovoljna, oporba pokazala palac dolje

Inventura Adventure 2016:
Gradska uprava zadovoljna, oporba pokazala palac dolje

Na slici Mirjana Žurić, Željko Burić i Zoran Erak /Foto:Tris/J.Krnić

Šibenska je Adventura 2016 opravdala očekivanja posjetitelja, izvođača, organizatora i svih sudionika programa. Tako barem Adventuru vide u gradskoj upravi, a nešto drugačiju sliku danas su dali i šibenski SDP-ovci koji su pokazali palac dolje za doček Nove godine u Docu.

Više od 50 tisuća posjetitelja u 24 dana, 15 glazbenih sastava, 8 500 Facebook pratitelja, preko 150 sati glazbenog programa, više od 12 tisuća posjetitelja klizališta i s više od 90 tisuća komada “plastic free” ambalaže, brojke su koje šibensku Adventuru 2016. čine uspješnom ocijenili su na konferenciji za novinare šibenski gradonačelnik Željko Burić, pročelnica gradskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti Mirjana Žurić i koordinator programa Adventure Zoran Erak.
Šibenski advent je napravio jedan fantastičan rezultat i ispunio sva očekivanja, kazao je gradonačelnik Burić rezimirajući božično-novogodišnja događanja u Šibeniku.
– Možemo zaključiti kako Adventura postaje još jedan brend grada Šibenika koji upotpunjuje produciranje zabavnih sadržaja i u zimskim mjesecima i kojom se, po atraktivnosti sadržaja, upisujemo visoko na ljestvice uz bok puno većim gradovima, što su ove godine, uz lokalne, prepoznali i nacionalni mediji – kazao je o Adventuri gradonačelnik Željko Burić.

Adventuri nedostaje “klik” sa hotelijerima

No prostora za napredak još uvijek ima jer jedino što nedostaje šibenskom adventu je “klik” s hotelijerima i ugostiteljima smatra Burić.
– Hotelijeri nam očito još uvijek ne vjeruju i ponašaju se kao da se zimski turizam događa negdje drugdje. A upravo Adventura i jedna sinkronizirana priča između lokalne samouprave, ugostitelja, obrtnika, hotelijera mogu ispričati drugačije priče ali Šibenik na tome još mora raditi svjestan činjenice da turizam ne smije biti samo priča koja nam se događa slučajno nego je moramo organizirano i smišljeno predstaviti – kazao je Burić.
Govoreći o samom dočeku Nove godine u Docu, Mirjana Žurić je kazala kako izbor Massima i nije bio po volji većine građana.
– Izbor Massima za program dočeka Nove godine bio je na osnovu njegova dva uspješna koncerta na tvrđavi sv. Mihovila i istina je da bi građani vjerojatno bili zadovoljniji da je doček bio veseliji i zabavniji, što nije bio slučaj. Pa imamo primjedbi kako Massimo nije izvođač koji  bi trebao zabavljati za Novu godinu. No neupitno je kako je Massimo to odradio profesionalno i na vrhunskoj razini – kazala Žurić.
U odnosu na prošlu godinu na Adventuri 2016  napravljen je vidljiv pomak i manifestacija je dignuta na kvalitetniju raznu, ocjenio je Zoran Erak.
– Dobar val koji se sada stvorio s Adventurom u Šibeniku ne može se zaustaviti. Cilj je bio da budemo originalni i svoji i ove smo godine to pokazali. Možda jesmo mali ali smo “zeleni” i to nas nabolje opisuje- zaključio je Erak.

 

Na slici Joško Šupe/Foto:Tris/J.Krnić

Šibenski SDP o dočeku u Docu: Krivi čovjek u krivo vrijeme

Rijetki su oni koji ne bi digli prst gore što se tiče programa adventskog sajma u Šibeniku. S druge strane samo rijetki nisu spustili palac za novogodišnji doček, kazao je SDP-ov gradski vijećnik Joško Šupe na današnjoj konferenciji za novinare.
Osim što je bio “plastic free”, možemo zaključiti kako je Advent bio i “children free” ali nažalost nije bio “garbage free” kazao je Šupe. I dok po SDP-ovcima božićni sajam ipak zaslužuje dobru prolaznu ocjenu, doček Nove godine u Docu nikako ne može proći.
– Gradonačelnik Burić se hvali kako je on jedini gradonačelnik koji pita smije li trošiti. No da je građane pitao žele li da gradski novac potroši na nastup Massima, sigurno ne bi dobio potvrdan odgovor s obzirom na posjećenost dočeka u Docu -uvjeren je Šupe.
 -Od početne orijentacije prema domaćim bendovima preko uspješnog dočeka uz Dubiozu koletiv dolazimo do situacije kada gradonačelnik popušta pred stranačkom stegom pa imamo doček kojega bih nazvao “polupani lončići”. Ne ulazeći u umjetničku vrijednost izvođača dobili smo krivog čovjeka u krivo vrijeme na krivom mjestu – zaključio je Šupe uz pitanje koliko je sve to koštalo Grad, gradske ustanove i gradska poduzeća.

Trošak božićno-novogodišnjeg programa 777 tisuća kuna

A koliko je sve koštalo novinarima je rekla pročelnica gradskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti Mirjana Žurić. Ukupan trošak blagdanskih događanja u Šibeniku, bez PDV-a dakako i uz vjerojatno još koju korekciju, iznosi 777 777 kuna.
– Ukupni troškovi Adventure su 427 tisuća kuna, dočeka Nove godine 300 tisuća kuna te za Božične čarolije 50 tisuća kuna. Od toga sponzori pokrivaju 270 tisuća kuna, a uz još 60 tisuća kuna vlastitih prihoda dolazimo do ukupnih 330 tisuća kuna. To znači da je trošak svih događanja za gradski proračun bio 447 tisuća kuna – kazala je Žurić.

 

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI