Neovisni novinarski portal
1.3.2021.
GRAĐANI / UKRATKO
Inicijativa Ujedinjene protiv mržnje pridružuje se prosvjedu američkih žena protiv Trumpa

Inicijativa Ujedinjene protiv mržnje pridružuje se prosvjedu američkih žena protiv Trumpa

Dok Donald Trump priseže za predsjednika SAD-a, feminističke i druge organizacije koje se bore za zaštitu ljudskih prava, u subotu organiziraju Ženski marš na Washington. Solidarno će im se pridružiti žene i muškarci u više od 650 prosvjeda u svijetu, a jedan od prosvjeda održat će se sutra u Zagrebu u organizaciji Inicijative Ujedinjene protiv mržnje.

Inicijativa Ujedinjene protiv mržnje pridružit će se prosvjedu američkih žena „Women’s March on Washington“ koje ističu da se izborom novog predsjednika i njegove administracije inaugurira nasilje, seksistička, homofobna, ksenofobna i rasistička politika kakvu je Trump zagovarao i tijekom kampanje.
„ Politika koja promovira mržnju i krši ljudska prava nije na djelu samo u SAD-u. Konzervativni pokreti svakodnevno ugrožavaju prava žena u svijetu i Europi, posebice radna, seksualna i reproduktivna prava, a  Hrvatska i u tome prednjači. Stoga ćemo u subotu, u 5 do 12, na Cvjetnom trgu stati solidarno uz Ženski marš na Washington. Protestirat ćemo solidarno protiv mržnje, diskriminacije i nasilja protiv žena i svih onih kojima su ljudska prava ugrožena. Izrazimo NE globalnom valu mizoginije, ksenofobije i diskriminacije svih drugih i drugačijih! Založimo se ZA ljudska prava i slobode širom svijeta, zatražimo od nove američke administracije da ta prava poštuje i štiti, bez obzira na ičija osobna uvjerenja! Ujedinjene protiv mržnje!“, stoji u pozivu Inicijative Ujedinjene protiv mržnje.

 

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI