Neovisni novinarski portal
19.6.2021.
POLITIKA / UKRATKO
HNS pokrenuo postupak izglasavanja povjerenja ministru Barišiću

HNS pokrenuo postupak izglasavanja povjerenja ministru Barišiću

Ministar Pavo Barišić/Foto:Tris/H.Pavić

HNS je danas u Saboru pokrenuo postupak izglasavanja povjerenja ministru znanosti i obrazovanja Pavi Barišiću zbog dokazanog plagiranja i laganja hrvatskoj javnosti.

HNS-ov Goran Beus Richemberg od premijera Plenkovića je zatražio da ispravi grešku i dokazanog plagijatora i osobu koja laže, ministra Pavu Barišića povuče iz vlade.
– Premijer Plenković je ne samo propustio to napraviti nego mu je dao punu podršku. Zato zastupnici HNS-a preuzimaju stvar u svoje ruke i danas pokreću službeni postupak za izglasavanje nepovjerenja ministru znanosti i obrazovanja i to zbog dokazanog plagiranja i činjenice da je lagao hrvatskoj javnosti – kazao je Richemberg na izvanrednoj konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru.

Dodao je kako HNS ne može pristati na to da se akademska zajednica dijeli na tom pitanju i da se pokušava mobilizirati onaj njen dio koji bi usiljeno trebao dati potporu ministru:

– Na taj se način srozava ne samo već dosegnuti standard u Hrvatskoj nego i međunarodno prihvaćena pravila. Ne možemo se niti dovesti u situaciju da od nastavnika, profesora i učitelja tražimo da našu djecu uče da je krađa tuđeg intelektualnog vlasništva i znanja dopustiva i da je prepisivanje nešto što može biti temelj znanja.
HNS će, kako je kazao je Richemberg, također tražiti i da se točka o izglasavanju povjerenja ministru Barišiću po žurnom postupku uvrsti na dnevni red Sabora, a uvjeren je kako će i zastupnici drugih parlamentarnih stranaka dati potpise na njihov zahtjev.
Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI