Neovisni novinarski portal
20.6.2021.
POLITIKA
Benzinska crpka INA-e na šibenskoj rivi ostaje još 20 godina

Benzinska crpka INA-e na šibenskoj rivi ostaje još 20 godina

Benzinska postaja INA-e na rivi (Foto: Tris/H. Pavić)

Upravno vijeće Lučke uprave Šibensko-kninske županije danas je, jednoglasno, donijelo odluku o davanju koncesije benzinskoj postaji INA-e na šibenskoj rivi na još 20 godina. 

Takva je odluka bila i očekivana unatoč brojnim kritikama kojima je posljednjih dana bio izložen gradonačelnik Šibenika Željko Burić koji je teren za ovakvo finale pripremio kada je Lučkoj upravi proslijedio pozitivno mišljenje o daljnjoj koncesiji za “spornu” pumpu. Ostalo je tek počistiti “tehničku grešku” u GUP-u i na izvanrednoj sjednici Gradskog vijeća Šibenika glatko izglasati vraćanje pumpe kako bi Lučka uprava tik prije isteka roka okončala natječaj za davanje koncesije.
Ravnatelj Županijske Lučke uprave Željko Dulibić medijima je nakon sjednice izjavio kako bi volio da je današnjom odlukom sve riješeno, a naročito da prestanu pritisci koji nisu zakonski legalni.
– Investitori, ali i oporba, trebali su tražiti izmjene GUP-a na vrijeme i do cijele gungule ne bi ni došlo – kazao  je Dulibić te najavio kako će u sljedećih 30 dana potpisati ugovor s INA-om o koncesiji te kako će prema Studiji gospodarske opravdanosti, koja je bila dio natječaja, koncesionar rekonstruirati benzinsku crpku na rivi.

 

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI