Neovisni novinarski portal
19.6.2021.
SCENA / UKRATKO
Sinjski DarkvuD sviraju na petom rođendanu Udruge P.A.R.K.

Sinjski DarkvuD sviraju na petom rođendanu Udruge P.A.R.K.

Rođendan se slavi 17. prosinca u šibenskom klubu Azimut.

Untitled-4 puf 3

Dana 23. prosinca 2011. godine negdje na Baldekinu u Šibeniku rodila se Udruga P.A.R.K. (Pokretači alternativnog razvoja kulture). Udruga je osnovana sa željom za društvenim i kulturnim promjenama u gradu.

Volonteri Udruge P.A.R.K. u proteklih šest godina (prvu godinu djelovali su u sklopu Šibenske udruge mladih) organizirali su preko 30 kulturno-glazbenih manifestacija.  U Šibenik su kroz svoje projekte do sada doveli 67 bendova najrazličitijih glazbenih žanrova iz svih zemalja regije. Najpoznatiji projekti „parkaša“ su kulturno-glazbena manifestacija Kulturaljka, regionalni glazbeni festival Regius, koncert Rundek Cargo Tria u šibenskom HNK-u i elektronski festival Membrain.

Zato povodom petog rođendana Udruga P.A.R.K. svoju publiku, 17. prosinca, časti koncertom sinjske grupe DarkvuD u klubu Azimut.

DarkvuD

DarkvuD

DarkvuD sebe opisuju kao alter/psychedelic/rock bend, koji već 10 godina istražuje granice žanrova, a ove godine su napokon izdali svoj album prvijenac “Razmišljanje u okviru”. Mogu se pohvaliti s prvom nagradom na West Hercegovina Festu 2010., trećom nagradom na HG Demo Festu 2011. i finalom HR demo kluba. U Šibenik dolaze po prvi put.

Osim DarkvuD-a, publiku će rasplesati i DJ Mr.D. Ulaz je besplatan.

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI