Neovisni novinarski portal
24.9.2021.
Sport / UKRATKO
Roko Copić, viceprvak Hrvatske u klasi Laser 4.7, treći na regati u Puli

Roko Copić, viceprvak Hrvatske u klasi Laser 4.7, treći na regati u Puli

Najmasovnija regata “malih klasa” na završetku jeseni je tradicionalno regata sv. Nikole u Puli.

pula regata

(Foto: JK Val)

Iako postoji nekoliko regata posvećenih zaštitniku mornara, ova pulska već dugo vremena uzima najviše pažnje i pozornosti u jedriličarskim klubovima koji se bave jedrenjem u optimistima i laserima.
Što se tiče jedriličara Jedriličarskog kluba Val iz Šibenika, oni su nastupili u Laserima 4.7 i radial. Roko Copić, aktualni viceprvak Hrvatske u klasi Laser 4.7, jedrio je iznimno dobro. U konkurenciji 68 jedriličara i jedriličarki završio je na vrlo visokom 3. mjestu. Postojala je i realna šansa za i bolji plasman, ali loš rezultat u posljednjem plovu ga je zaustavio na trećoj stepenici postolja.
Među 36 jedriličara klase Laser radial Val je imao tri predstavnika. Najbolje je jedrio Marko Smolić koji je do pretposljednjeg jedrenja bio u konkurenciji za postolje, ali crna zastava ga je vratila na peto mjesto u konačnom plasmanu.
Također je dobro jedrio i Ante Jušić. Nažalost, krivo je startao u prvom jedrenju i također ga ja zahvatila crna zastava u petom plovu, pa se zbog morao zadovoljiti 25. mjestom. Valovac Juraj Radačić završio je na 29. mjestu.
– Uvjeti na moru su bili vrlo teški. Slab vjetar uz vrlo jaki kurenat je stvarao poteškoće već od startne linije, jer su takvi uvjeti favorizirali startanje u samo lijevoj zoni startne linije. Većina natjecatelja je to prepoznala i nastojala se što više približiti pinu, a to je sve rezultiralo pojedinim greškama na startu – rekao je Teo Piasevoli, trener mladih Valovaca.

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI