Neovisni novinarski portal
25.1.2021.
POLITIKA
Radnička fronta u Jasenovcu: “Kad trune kapitalizam, smrdi na fašizam”

Radnička fronta u Jasenovcu:
“Kad trune kapitalizam, smrdi na fašizam”

Radnička fronta u Jasenovcu , pod spomen-pločom poginulim HOS-ovcima, postavila transparent s porukom:" Kad trune kapitalizam, smrdi na fašizam"

rf-slika„Kada trune kapitalizam, smrdi na fašizam“, poruka je ispisana na transparentu Radničke fronte postavljenom jutros u Jasenovcu ispod spomen-ploče poginulim pripadnicima HOS-a na kojoj je i grb s ustaškim pozdravom „Za dom spremni“.  Uz transparent je fotografija HOS-ove bojne naslovljena porukom: “Fašisti branitelji tajkuna“.

Akcija Radničke fronte usmjerena je, kako kažu u RF-u,  protiv fašizacije društva, a praćena je i priopćenjem  u kojem stoji:
“Ustaševanje i fašizacija Hrvatske se ne događaju zato što su neki ljudi ljubitelji povijesti, u kojoj pogotovo vole koljače koji su služili “nadmoćnoj njemačkoj rasi”. Fašizacija se događa kako bi se unaprijed diskreditirale sve pozitivne tekovine bivše Jugoslavije – npr. radnička prava, javno i dostupno zdravstvo i obrazovanje, demokracija na radnom mjestu itd.”
U priopćenju se, također, navodi kako se diskreditacija povijesti odvija zato da nikome danas više ne bi palo na pamet tražiti društvo jednakosti, solidarnosti i socijalne pravde, jer će takav odmah biti prozvan Jugoslavenom i komunistom, a ako zagusti, na njega će pustiti i neofašističke horde, „koje, iako pričaju o velikoj hrvatskoj slavi (dok puzaju pred nacističkom Njemačkom i predaju Talijanima pola Hrvatske) i istrebljenju “nižih vrsta” , zapravo služe tome da se kapital očuva na vlasti“.
Dok Todorić i ostali kapitalisti žive u dvorcima i voze se helikopterima, a obična raja bježi iz zemlje ili kopa po kontejnerima, one, koji bi se možda mogli pobuniti protiv takvog lopovskog sistema, će kontrolirati neofašistički plaćenici- poručuju aktivisti Radničke fronte iz Jasenovca, napominjući da je smisao fašizacije držati nas i dalje kao kapitalističko roblje koje će, dok mu fašistička čizma razbija zube, utješno klicati „Hrvatska, Hrvatska!
Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI