Neovisni novinarski portal
18.6.2021.
EKOLOGIJA / UKRATKO
PP Vransko jezero u školama održava radionice izrade hranilica za ptice

PP Vransko jezero u školama održava radionice izrade hranilica za ptice

 

hranilice7

Da su pravi ljubitelji ptica i zaštitari prirode pokazali su učenici trećih razreda OŠ Bartul Kašić i PŠ Bokanjac koji su, sa svojim učiteljicama izrađivali hranilice za ptice. Hranilice su postavili u svoja školska dvorišta, a o hranjenju ptica brinuti će se čitavu zimu.

Osim što je postavljanje hranilica pomoć pticama u preživljavanju, učenicima je izvrsna prilika za promatranje ptica iz blizine.
Edukativna radionica izrade hranilica za ptice održala se pod vodstvom dvoje edukatora Parka prirode Vransko jezero, a djeca su naučila kada i kako hraniti ptice, čime ih smijemo hraniti a čime ne te koje ptice dolaze na hranilicu. Naučili su i kako sami mogu jednostavno napraviti hranilice od otpadnog materijala iz kućanstva: plastičnih boca, konzervi, tetrapak ambalaže, kartona. Postavljanje hranilica u školskom vrtu bio je najzanimljiviji dio i u toj aktivnosti su željeli sudjelovati svi mališani.
Radionica je nastavak suradnje Parka prirode Vransko jezero i OŠ Bartul Kašić koja ima status škola – „Prijatelj Vranskog jezera“. Učenici trećih razreda su već ovog listopada posjetili Park prirode Vransko jezero gdje su promatrali ptice u Ornitološkom rezervatu dalekozorima i durbinom, a u 2017. godini je u planu nastavak suradnje kroz zajedničke edukativno-kreativne projekte.

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI