Neovisni novinarski portal
20.1.2022.
IZDVOJENO / UKRATKO
Peticija podrške zahtjevu za prikazivanje filma ‘Gazda’ na HRT-u

Peticija podrške zahtjevu za prikazivanje filma ‘Gazda’ na HRT-u

Deset udruga i sindikata pokreće inicijativu za prikazivanje dokumentarnog filma “Gazda” redatelja Darija Juričana u programu Hrvatske radiotelevizije.

gazda

Inicijativa udruga i sindikata “Gazdu na HRT!” poziva građane da potpisivanjem online peticije podrže zahtjev za prikazivanje filma “Gazda” na javnoj televiziji, koji će inicijativu uputiti Programskom vijeću Hrvatske radiotelevizije i v. d. glavnog ravnatelja HRT-a. Peticiju je u samo jedan dan već potpisalo tisuću građana.
“Dokumentarni film ‘Gazda’ kvalitetno i zanimljivo istražuje društvene i političke procese tranzicije i privatizacije te poslovanje najveće hrvatske korporacije. Budući da ti procesi i danas snažno utječu na živote i sudbine građanki i građana Hrvatske, ovaj film predstavlja iznimno važan dokument čije je prikazivanje nedvojbeno u javnom interesu”, stoji u priopćenju.
Iako su vodeći filmski distributeri i vlasnici najvećeg broja kinodvorana u Hrvatskoj odbili prikazati film, u programima nezavisnih kina dosad ga je pogledalo već više od 10.000 gledatelja, što je dokaz iznimnog interesa građana. Inicijativa stoga smatra kako je obaveza javne televizije prikazati film u terminu koji će omogućiti da bude vidljiv najširoj javnosti u Republici Hrvatskoj, sukladno pravilima HRT-a.
Inicijativa “Gazdu na HRT!” potpisuju: Hrvatska udruga radničkih sindikata, BRID, Nezavisni cestarski sindikat, GONG, Sindikat Nova solidarnost, Pravo na grad, Sindikat Preporod, Savez udruga Klubtura, TEHNOS – Strukovni sindikat radnika u HEP-u i Zelena akcija.

 

Tags: ,

VEZANE VIJESTI