Neovisni novinarski portal
19.6.2021.
UKRATKO
Objavljena brošura „Kako zaštititi dijete u svijetu interneta, mrežnih tehnologija i mobilnih telefona”

Objavljena brošura „Kako zaštititi dijete u svijetu interneta, mrežnih tehnologija i mobilnih telefona”

 

brosura

Brošura „Kako zaštititi dijete u svijetu interneta, mrežnih tehnologija i mobilnih telefona“ donosi praktične i korisne savjete vezano uz opasnosti i sigurnost na Internetu, zaštitu privatnosti i osobnih podataka, načina ponašanja i uporabe društvenih mreža.

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM), Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo unutarnjih poslova i HP-Hrvatska pošta d.d., predstavili su program zaštite sigurnosti djece na internetu i u svijetu mrežnih tehnologija. Riječ je o programu koji će pomoći sustavnom obrazovanju osnovnoškolske djece, kao i davanju potrebnih informacija njihovim roditeljima o odgovornom ponašanju prilikom uporabe mrežnih tehnologija, u trenutku kada se djeca njima počinju samostalno koristiti bez stalnoga nadzora odraslih.
Dio tog programa je i jučer objavljena brošura „Kako zaštititi dijete u svijetu interneta, mrežnih tehnologija i mobilnih telefona“ koja donosi niz savjeta djeci: o društvenim mrežama, zaštiti osobnih podatka, prepoznavanju lažnih poruka, i sl., a roditelji mogu naučiti kako zaštititi djecu od neprimjerenih sadržaja sa interneta.
Program će se provoditi na način da će svake godine svi učenici 5. razreda u Hrvatskoj dobiti brošuru koja će biti prilagođena trenutnom stupnju razvoja mrežnih tehnologija, o sigurnosti na internetu, pravilima ponašanja i prevenciji cyberbullinga.
Brošuru možete preuzeti na ovoj POVEZNICI.
Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI