Neovisni novinarski portal
20.1.2021.
POLITIKA / SCENA
Ministar policije Vlaho Orepić ispričao se zbog racije u KSET-u

Ministar policije Vlaho Orepić ispričao se zbog racije u KSET-u

Ministar je na svom Facebook profilu objavio priopćenje koje je poslao Mislavu Grgiću, dekanu FER-a.

orepić vlaho

Vlaho Orepić

“Ne dovodeći u pitanje potrebu poduzimanja odgovarajućih mjera i radnji od strane policije u cilju prevencije i sankcioniranja kažnjivih radnji na prostoru Fakulteta elektronike i računarstva te u njegovoj neposrednoj blizini, cijenim da u konkretnom slučaju nisu postojali formalni uvjeti za postupanje policije na način propisan člankom 55. Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju, poradi čega Vam se ovom prilikom ispričavam”, stoji, između ostalog, u podužem priopćenju koje je ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić proslijedio Mislavu Grgiću, dekanu FER-a.
“Zaključno napominjem kako će o utvrđenom propustu, koji se odnosi na članak 55. navedenog Zakona, biti upoznat čelnik Policijske uprave zagrebačke kako se isti ne bi ponovio te kako bi se utvrdila narav i težina povrede u konkretnom slučaju”, piše ministar.
“Također ukazujem da su u tijeku daljnje provjere vezano uz navode da su se pripadnici policije prema studentima, djelatnicima i vanjskim gostima u prostoru Fakulteta elektronike i računarstva ponašali izvan opsega svojih ovlasti i izvan granica pristojnog i humanog ponašanja te ćete Vi, kao i osobe koje su se neposredno obratile ovome ministarstvu kao oštećenici, u zakonskom roku biti obaviješteni o rezultatima naknadno obavljenih provjera”, završava Orepić.
Ministar Vlaho Orepić je, inače, na svom Facebook profilu, osim objavljenog priopćenja, napisao i: “Ispričavam se! Dolazim na ponovljeni koncert!” Ponovljeni koncert grupe Svemir, čiji je nastup u KSET-u prekinula policija, bit će održan u utorak, 6. prosinca, u 21.30 sati.

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI