Neovisni novinarski portal
21.6.2021.
UKRATKO
HND poručio Vladi : Ne ponižavajte novinare!

HND poručio Vladi :
Ne ponižavajte novinare!

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) smatra nedopustivim da novinari koji redovito prate rad Vlade Republike Hrvatske ne dobiju poziv za praćenje sjednice, što se dogodilo danas, 29. prosinca 2016. godine.

Saša Leković, predsjednik HND-a (Foto: Tris/H. Pavić)

Hrvatsko novinarsko društvo oglasilo se danas priopćenjem u kojem oštro osuđuje nepozivanje novinara na sjednicu Vlade, jednako kao i objavljivanje dnevnog reda tek kada je sjednica počela
„Hrvatsko novinarsko društvo (HND) smatra nedopustivim da novinari koji redovito prate rad Vlade Republike Hrvatske ne dobiju poziv za praćenje sjednice, što se dogodilo danas, 29. prosinca 2016. godine.
Također, dnevni red sjednice je objavljen tek nakon što je sjednica započela, ali bez materijala koji su postali dostupni tek više od sat vremena nakon što je sjednica zaključena.
Slično se dogodilo i na sjednici Vlade održanoj 22. prosinca. Za tu je sjednicu ipak makar poslan poziv novinarima, ali samo dan ranije- stoji u priopćenju.
Takvo ponašanje Vlade prema novinarima HND smatra podcjenjivačkim te poziva Vladu da novinarima omogući pristup svim materijalima s otvorenog dijela sjednica kako bi mogli normalno obavljati svoj posao
Istodobno, podsjeća se kako već godinama nema redovitih konferencija za novinare, pa sasvim nedolično profesiji i odgovornosti posla kojeg obavljaju, novinari moraju sačekivati premijera i ministre pred zgradom Vlade kako bi im postavili neko pitanje, što je nedopustivo ponižavajuća praksa- zaključuje se u priopćenju HND-a.
Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI