Neovisni novinarski portal
20.1.2022.
POLITIKA / UKRATKO
Crobarometar: Koalicija opstaje 4 godine

Crobarometar:
Koalicija opstaje 4 godine

crobarometar

Foto:Nova TV

Prema rezultatima posljednjeg istraživanja Crobarometra u 2016. godini, koalicija na vlasti je stabilna, a SDP je u “slobodnom padu”.

HDZ završava godinu kao prva stranka. Vodeća su politička opcija za koju bi glasovalo 33,2 posto birača. SDP je već treći mjesec u “slobodnom padu”, a trenutačno su zaustavili potporu na 23,2 posto. Upravo je to postotak s kojim kreće novi predsjednik SDP-a Davor Bernardić, pokazuju rezultati istraživanja Crobarometar kojeg objavljuju Nova TV i Dnevnik.hr.
Most nezavisnih lista 2016. završava s potporom od 9,6 posto potpore, a Živi zid s potporom od 7,5 posto birača.

HSU godinu završava s potporom 2,4 posto birača, a stranka Milana Bandić s 2,3 posto birača. IDS ima 2,1 posto, a HSS 1,9 posto potpore birača. HDSSB trenutačno može računati na potporu od 1,8 posto birača, a stranka Pametno na njih 1,7 posto jednako kao i HNS.

Ostale stranke ukupno među biračima imaju potporu od 3,5 posto, a neodlučnih birača je 9,1 posto.

54 posto građana misli kako Hrvatska ide u lošem smjeru i lagano raste broj pesimista, a pada broj optimista. Sada njih 30 posto misli kako Hrvatska ide u dobrom smjeru.

Birači su podijeljeni oko Vladinih politika, njih 41 posto ih ne odobrava, a 41 posto odobrava poteze Vlade Andreja Plenkovića.  Većina birača, njih 66 posto misli kako će Vlada odraditi mandat do kraja odnosno do 2020., a njih 22 posto da će se raspasti i prije.

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI