Neovisni novinarski portal
14.6.2021.
SCENA
PJ Harvey (Foto: Tomislav Sporiš / ravnododna.com)

BBC najavio dramu ‘On Kosovo Field’ prema zapisima PJ Harvey

PJ Harvey (Foto: Tomislav Sporiš / ravnododna.com)

Radio drama ‘On Kosovo Field’ inspirirana je svojevrsnim dnevnikom britanske alternativne kantautorice PJ Harvey s njezinih putovanja u sklopu stvaranja albuma ‘The Hope Six Demolition Project’.

PJ Harvey (Foto: Tomislav Sporiš / ravnododna.com)

PJ Harvey (Foto: Tomislav Sporiš / ravnododna.com)

BBC je najavio dramu u pet dijelova “On Kosovo Field” na BBC Radio 4 programu, nadahnutu zapisima PJ Harvey s njezinog putovanja na Kosovo. Dramu “On Kosovo Field” napisao je Fin Kennedy, a radnja se vrti oko brata i sestre rođenih na Kosovu i odraslih u Manchesteru, koji se vraćaju na Kosovo nakon saznanja o masovnoj grobnici pronađenoj u blizini njihovog kosovskog doma. U glavnim su se ulogama našli Michelle Keegan i Nico Mirallegro, a dramu je producirala Nadia Molinari.
Drama u pet nastavaka bit će emitirana od 9. do 13. siječnja 2017. godine.
PJ Harvey putovala je u periodu od 2011. do 2015. godine na Kosovo, kao i u Afganistan i Washington D.C., s fotografom i snimateljem Seamusom Murphyjem dok je radila na svom posljednjem albumu “The Hope Six Demolition Project”, kao i na zbirci poezije “The Hollow of the Hand”. Neke od snimaka s tog kosovskog boravka nalaze se u video spotu za pjesmu “The Wheel”.
PJ Harvey nedavno je najavila i promotivnu turneju albuma tijekom koje će do srpnja 2017. godine obići Australiju, Japan i Ameriku.

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI