Neovisni novinarski portal
21.6.2021.
FAIRPRESS
(Screenshot HRT)

Aleksandar Stanković:
Podnio sam kaznenu prijavu protiv Pernara jer me sustavno u javnosti naziva ‘idiotom’, ‘moralnom nakazom’ i ‘smećem’

(Screenshot HRT)

Od 1. prosinca 2016. do 1. veljače 2017. na ovom portalu svakodnevno prenosimo tekstove istraživačkih novinara s portala Fairpress.eu, medija koji je nastao u sklopu projekta “Odgovor građana na klijentelizam u medijima – MEDIA CIRCLE”.

(Screenshot HRT)

(Screenshot HRT)

Piše: Ana Gavranić, Fairpress.eu

Urednik i voditelj HRT-ove emisije „Nedjeljom u dva“ Aleksandar Stanković ponio je kaznenu prijavu protiv saborskog zastupnika Živog zida, Ivana Pernara. Upravo zbog toga njegov zastupnički imunitet sutra će ponovno biti na dnevnom redu sjednice Mandatno-imunitetnog povjerenstva. Na kaznenu prijavu Pernar se osvrnuo preko videa objavljenoga na svom Facebook profilu uz koji je napisao „o kaznenoj prijavi koju je protiv mene podnio Aleksandar Stanković, sutra je sjednica MIP-a gdje će se opet glasati o skidanju mog imuniteta“.
U navedenom videu kazao je da su ga „zvali iz MIP-a jer je Stanković digao kaznenu prijavu protiv njega. „Koji su njegovi motivi, mogu samo pretpostaviti. Pretpostavljam da nije u stanju nositi se s činjenicama. A činjenice su takve, po mome, da on tu emisiju ne vodi korektno već pristrano, da se onemogući istinito mišljenje. Njegov čin je kukavički jer nije u stanju dokazati putem medija, iako on ima medijski prostor, da je nepristran voditelj. Umjesto takvog načina, on me tuži. I to kazneno”, izjasnio se Pernar.
Fairpress je kontaktirao Stankovića kako bi se saznali precizni razlozi podnošenja kaznene prijave:
Podnio sam kaznenu prijavu zato jer me sustavno u javnosti naziva “idiotom”, “moralnom nakazom” i “smećem” i time osim što me vrijeđa huška druge ljude na mene koji mi prijete zbog čega već danima imam problema.
Podsjetimo, 13. studenoga ove godine svjedočili smo nastupu saborskog zastupnika Ivana Pernara koji je izvrijeđao HRT i napustio studio. Svega petnaestak minuta bio je gost emisije i trebao je govoriti o tome kako priprema saborske istupe, o budućim aktivnostima Živog zida te se osvrnuti na aktualne društvene i političke događaje, izvijestili su tada s HRT-a. No, umjesto navedenih tema, izvrijeđao je Hrvatsku radioteleviziju i pod izlikom da mu se ne dopušta do kraja odgovoriti na pitanje napustio je studio nakon 15 minuta. Nakon navedenog incidenta, uslijedili su svakakvi komentari i huškanje od strane saborskog zastupnika upućeni novinaru zbog kojih Stankoviću prijete.

eu-banner

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI