Neovisni novinarski portal
24.6.2021.
SCENA
Deni design

“Šibenski modni krug”:
Modna sadašnjost i budućnost Šibenika

Deni design

U organizaciji udruge za promicanje kreativnih aktivnosti Faust i Muzej grada Šibenika održan je prvi “Šibenski modni krug”.

U atriju Muzeja predstavili su se već renomirani šibenski dizajneri odjeće i nakita: Irena Vodišek Babaja- Kešidov, Ankica Lalić- La Fabrica, Danijel Hrg- Deni design, Andrijana Lucić, Duje Kodžoman i Loredana Bahorić- Charlie design.
Šibenski modni krug imao je za cilj predstaviti sadašnjost i budućnost Šibenika koju svojim kreativnim radom šibenski dizajneri predstavljaju na domaćoj i svjetskoj sceni.
modni-krug-3

Kešidov

Kešidov (dizajnerice Irene Vodišek Babaja)proizvodi ne sadrže kožu, krzno ni perje. Izrađeni su s velikom pažnjom od biranih , većinom prirodnih tkanina i predviđeni su da ostanu u upotrebi i kad prođe sezona za koju su dizajnirani.
modni-krug-14

La Fabrica

Za dizajnericu Ankicu Lalić i njenu modnu kuću La Fabrica karakterističan je dizajn namijenjen ženi koja je orginalna i samosvjesna i želi odmak od kalupa koji nam nameće okolina.
modni-krug-15

Deni design

Nakit dizajnera Danijela Hrga, poznatijeg kao Deni design, prepoznatljiva je skulpturalnost. Predstavljenu kolekciju odlikuje postupak oblikovnosti forme mobila inspirirane zamišljenom budućnosti. Postavljajući fragmente u cjelinu dolazi do aplikacije nadahnute smjernicom skulpture. Tretman jednostavnosti stvara jedinstvenost.
Načinom obrade, neuobičajenog ugradbenog materijala uspostavlja se vizija detalja i konačnosti stvaralačkim dometom zanosa.
modni-krug-22

Andrijana Lucić

Dizajnerica Andrijana Lucić svoju je karijeru počela u modnoj kući Revija u Šibeniku, nakon čega se bavila grafičkim dizajnom što se vidi u vizualnoj dubini njenih kreacija.U svom radu istražuije nove tehnike a ovaj put je inspiraciju pronašla u ručnom tkanju tekstila koje je spojila s modernim jednostavnim konstrukcijama. Ne voli slijediti pravila, ali njeni modeli moraju biti funkcionalni i nosivi.
modni-krug-28

Duje Kodžoman

Duje Kodžoman u kolekciji „leaf.veins“ nastaloj na diplomskom studiju modnog dizajna, poseže za pleksiglasom kao materijalom te inspiraciju i motive pronalazi u hortenzijama. Odjevni predmeti od pleksiglasa se sastoje od oko 150 geometrijskih oblika koji su laserski rezani te potom spojeni vezivanjem čvorića. Iznimno bitno je ručno tretiranje materijala, bilo bojanjem, šišanjem, vezivanjem ili heklanjem. Majica, hlače i suknja koje se pojavljuju u kolekciji ručno su bojane. Tri odjevna predmeta u kolekciji nastali su ručnim heklanjem trake kože, a utrošak materijala za realizaciju haljine je 650 metara trake, dok je za heklanje pulovera utrošeno preko 800 metara materijala.
modni-krug-37

Charlie design

Charlie design osnovali su 1987 g. Loredana i Branko Bahorić. Od tada do danas, prepoznatljiv dizajnerski rukopis te apsolutna kvaliteta izrade, svrstali su Charlie design u sam vrh hrvatske modne scene.Uspješno balansiranje između artističkog oblikovanja i pret-a -portera te skulpturalne forme koje Loredana s lakočom pretvara u nosive elemente priskrbili su Charliju kultni status na hrvatskoj modnoj sceni. Brand karakteriziraju monokromatizam, minimalizam s malim pomakom u avangardu te apsolutna nosivost. Butici Charlie designa nalaze se u Zagrebu i Šibeniku, a odjeća se može kupiti u koncept dućanima diljem Hrvatske i u inozemstvu.
Koreografija revije: Ljiljana Stamenković i šibenske manekenke; Šminka: Radovan Periša.
U glazbenom dijelu programa predstavljen je šibenski duo Entropy kojeg čine Božidar Bilušić i Rino Miorin.
modni-krug-38

Entropy

Dio predstavljenih kolekcija na prvom “Šibenskom modnom krugu” pogledajte u galeriji:
Tags: , , , , , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI