Neovisni novinarski portal
16.4.2024.
KULTURA / UKRATKO
14. HRFF gostuje u Rijeci: Niz autorskih filmova koji pozivaju na promišljanje

14. HRFF gostuje u Rijeci:
Niz autorskih filmova koji pozivaju na promišljanje

hrff

Human Rights Film Festival održava se od 5. do 11. prosinca u kinu Europa i MM centru Studentskog centra u Zagrebu, dok će riječko izdanje festivala biti održano od 8. do 12. prosinca 2016. u Art-kinu Croatia u Rijeci.

Prvi dan 14. HRFF-a oblježit će Abbas Kiarostami (“Vodi me kući”) i Werner Herzog (“Tko bi rekao – Fantazije umreženog svijeta”) čijim se filmovima otvara riječko izdanje festivala.
Ovogodišnje festivalsko izdanje bavi se aktualnim društvenim i općim temama: izbjeglicama i izbjegličkom krizom (“Havarija Philipa Scheffnera”, “Sunce, sunce me zaslijepilo”), suočavanjem s prošlošću (“Egzil”, “Austerlitz”, “Neruda”) i ženskim pravima, odnosno ženskim pogledom na pitanja rase, siromaštva, gentrifikacije (“Put nalik snu”, “Priče iz Illinoisa”, “Ukratko”, “Neke žene”).
Human Rights Film Festival pokrenut je 2002. godine s ciljem promicanja kulture ljudskih prava, a organiziraju ga Multimedijalni institut i Udruženje za razvoj kulture “URK” u suradnji s Art-kinom Croatia i Udrugom FIlmaktiv. Ulaz je slobodan na sve programe.

 

Tags: ,

VEZANE VIJESTI