Neovisni novinarski portal
19.6.2021.
EKOLOGIJA / PRIOPĆENJE
Željka Leljak Gracin

Željka Leljak Gracin – nova predsjednica Zelene akcije

Željka Leljak Gracin
Željka Leljak Gracin

Željka Leljak Gracin (foto TRIS)

Izborna Skupština Zelene akcije izabrala je Željku Leljak Gracin za novu predsjednicu Zelene akcije, nakon njenog 10-godišnjeg volonterskog i profesionalnog rada u Zelenoj akciji. Željka Leljak Gracin je pravnica po struci, ali osobito ističe kako je prvenstveno aktivistica za zaštitu okoliša i prirode, a tek onda pravnica i sve ostalo.

Željka u Zelenoj akciji vodi Program prava okoliša, sudjelovala je u pripremi i provedbi brojnih projekata, članica je Upravnog odbora posljednjih 7 godina, a u dva je perioda obavljala i dužnosti potpredsjednice. Također, u prošlom sazivu Savjeta za razvoj civilnog društva bila je predsjednica tog tijela, te se osim zaštitom okoliša i prirode, u posljednjih nekoliko godina, predano bavi očuvanjem i daljnjim razvojem civilnog društva u Hrvatskoj.
Željka Leljak Gracin (foto TRIS/G. Šimac)

Željka Leljak Gracin (foto TRIS)


Na Skupštini je izabran i novi i Upravni odbor Zelene akcije u sastavu: Luka Tomac, Jagoda Munić, Enes Ćerimagić, Sven Janovski, Daniela Jovanova Ivanković i Marko Košak. Skupština je izabrala i novi Nadzorni odbor u sastavu Vesna Teršelič, Dražen Šimleša i Mirela Travar. I na kraju, članice i članovi ZA usvojili su i Izvještaj o radu ZA za 2016. godinu, te Plan rada kao i Financijski plan za 2017. godinu.
Dosadašnji predsjednik Zelene akcije, Bernard Ivčić, nakon 4,5 izuzetno uspješne godine na čelu udruge, nije se ponovno kandidirao za predsjednika, ali ostaje dalje raditi na Transportnom programu Zelene akcije. Također, Bernard postaje počasni član Vijeća Zelene akcije, što je savjetodavno tijelo Upravnom odboru, a članice i članovi zahvalili su mu na odličnom vođenju udruge te mu čestitali na ostvarenim uspjesima. Da podsjetimo, za vrijeme njegova mandata uspješno su okončane kampanje Ombla, Plomin C, Ne damo naše autoceste i SOS za Jadran, a što nikako ne bi bilo moguće bez njegovog promišljenog i motivirajućeg vodstva što profesionalnog tima ZA, što aktivista i volontera, te vanjskih partnera Zelene akcije.
Bernard Ivčić, bivši predsjednik (foto print screen-H-alter)

Bernard Ivčić, bivši predsjednik (foto print screen-H-alter)

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI