Neovisni novinarski portal
24.6.2021.
Sport
Valovci za oproštaj od kluba traže ekipu s čuvene fotografije

Valovci za oproštaj od kluba traže ekipu s čuvene fotografije

Jedan od najstarijih sportskih klubova u Šibeniku oprašta se s legendarnom barakom (subota, 19. studenog u 13 sati).

1980-regata-oslobodjenja-sibenika

Fotografija iz 1980. godine (Fotoarhiv JK Val)

Sutra, u subotu 19. studenog, Jedriličarski klub Val organizira oproštaj od klupskih prostorija, koje uskoro odlaze u povijest. Tim povodom, vodstvo kluba poziva sve sadašnje i bivše članove te sve prijatelje i ljubitelje jedrenja u Šibeniku, da u subotu u 13 sati dođu nazdraviti i fotografirati se posljednji put s legendarnom Valovom barakom.
Pretražujući klupsku arhivu nije se ovih dana pronašlo mnogo grupnih fotografija napravljenih ispred kluba. Odnosno, poznata je samo jedna na kojoj se fotografiralo 26 članova Vala.
– Fotografija je snimljena nakon regate održane u povodu Dana oslobođenja Šibenika 1980. godine. Neke članove na njoj prepoznajemo, a neke ne. No, želim iskoristiti priliku i pozvati sve jedriličare s fotografije da u subotu u 13 sati budu naši posebni gosti na posljednjoj fotografiji ispred kluba – rekao je Marin Paić, predsjednik JK Val.
Paić ističe da će se subotnji oproštaj od klupskih prostorija održati bez obzira na eventualnu kišu. – U slučaju nepovoljne prognoze, cijelu ćemo svečanost preseliti u unutrašnjost kluba. Klub je već ispražnjen, tako da će biti mjesta za sve koji žele doći na fotografiranje te tako postati dijelom šibenske jedriličarske povijesti – rekao je.
Trošna Valova baraka, koja je izgrađena kao „privremeno rješenje“ 1954. godine, bit će srušena u ponedjeljak, 21. studenog, u 10 sati, a na istom će mjestu uskoro biti sagrađena nova klupska zgrada.

 

Tags: ,

VEZANE VIJESTI