Neovisni novinarski portal
19.6.2021.
Sport
Nedavno rušenje stare Valove barake (Foto: Jozica Krnić)

Srušena legendarna Valova baraka:
‘Privremeno rješenje’ pretvoreno u prašinu

Nedavno rušenje stare Valove barake (Foto: Jozica Krnić)

Šibenski jedriličari srušili su dotrajale klupske prostorije, a na istom bi mjestu iduće godine trebala biti dovršena nova zgrada.

Rušenje kluba Val (Foto: Jozica Krnić)

Rušenje kluba Val (Foto: Jozica Krnić)

Točno prema planu, klupska baraka Jedriličarskog kluba Val, 62 godine od podizanja, srušena je danas točno u 10 sati. Za nekoliko generacija šibenskih jedriličara, koji su se okupili da svjedoče rušenju, bio je to emotivan trenutak. Koliko god da je godina postojala želja za gradnjom novog objekta, pretvaranje legendarne barake u prašinu nije im bilo lako gledati.
– U subotu smo ovdje imali druženje starih i mladih članova kluba, a pričali smo o nekim svojim emocijama i uspomenama. Svi smo mi odrastali uz jedra i more. Bilo je na momente dirljivo, a na momente i smiješno. Bilo je zanimljivih priča pa su nam tako neki pričali o svojim ljubavima, a čak su i neka djeca začeta u našoj baraci – rekao je Marin Paić, predsjednik Vala.

Na istom će mjestu JK Val dobiti novu klupsku zgradu. – Projekt izgradnje novog objekta koštat će oko milijun i 80 tisuća kuna. Do sada je kroz akciju ‘Tikula za Val’ i od sponzora prikupljeno skoro 400 tisuća kuna – istaknuo je Paić.
– Bit će to zgrada modernog izgleda, ali će isto tako biti jasno da je riječ o sportskom klubu – rekla je novinarima Ivana Lozić iz arhitektonskog studija 25,4 mm.
Jedriličarski klub Val osnovan je 1928. godine, što ga čini drugim najstarijim šibenskim sportskim klubom (Veslački klub Krka osnovan je četiri godine ranije). Do 1954. godine Val je bio smješten na prostoru stare gradske ribarnice, a danas srušena baraka u predjelu Dolac sagrađena je 1954. kao privremeno rješenje.
Fotogalerija Jozice Krnić:
Tags: , ,

VEZANE VIJESTI