Neovisni novinarski portal
20.6.2021.
KOMENTARI / POLITIKA
Ilustracija - Predsjednica RH  s nekom puškom (foto: printscreen HTV)

Predsjednica RH u Kanadi oduševljena što mladi Kanađani ne odlaze iz Kanade

Ilustracija - Predsjednica RH s nekom puškom (foto: printscreen HTV)
Predsjednica RH Kolindau prugastom odijelu s nekom puškom (foto: printscreen HTV)

Ilustracija – predsjednica RH Kolinda G.K. s nekom puškom (foto: printscreen HTV)

Izjava dana nam stiže iz udaljene Kanade, a u kojoj predsjednica RH boravi već treći ili četvrti dan. Kako javljaju na internetskim stranicama predsjednica.hr, nakon trećeg dana radnog posjeta Kanadi i susreta s predstavnicima hrvatske zajednice i premijerkom Ontarija, predsjednica Grabar-Kitarović kazala je kako je se posebno dojmio posjet Sveučilištu Waterloo i obilazak istraživačkog Kvantno-nano centra Lazaridis u Kitcheneru.

Koliko se može razumjeti, dojmilo ju je to što je to sveučilište kvalitetno, pa mladi Kanađani ne odlaze iz Kanade zarađivati za goli život u Irsku, Njemačku, Švedsku itd., kao što to, primjerice, čine mladi u Hrvatskoj, odnosno u državi čija je predsjednica.
– Vidjela sam kako se kroz tehnologiju mogu realizirati ideje koje daju veliki poticaj gospodarstvu – kazala je predsjednica RH.
Onda je dodala kako su bez obzira na nedostatak prirodnih resursa stvoreni uvjeti ne samo za ostanak mladih, nego dolazak mladih iz cijeloga svijeta, kako navode njezine riječi na predsjednica.hr.
Predsjednica RH je s malo riječi rekla puno toga.
Možda ipak jedna korisna informacija: Kanada baš i ne bilježi ‘nedostatak prirodnih resursa’, budući da se radi o državi koja je nakon Rusije druga po površini na svijetu, te  obiluje spomenutim ‘prirodnim resursima’.
Obiluje i Slavonija, no s osječkog aerodroma i kolodvora mladi i dalje obilato hrle van države, neki i u Kanadu.
A Hrvatska  obiluje političarima koji kao da žive u Kanadi.
Kanadski los (foto: Wikimedia)

Kanadski los (foto: Wikimedia)

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI