Neovisni novinarski portal
25.1.2021.
Sport
Match race dvoboj u Šibeniku (Foto: Regate.com.hr)

Posada Tonka Rameše prva na finalnoj WSC Match Race regati

Match race dvoboj u Šibeniku (Foto: Regate.com.hr)

Dvobojna jedrenja bila su održana protekog vikenda u Šibeniku po olujnom jugu.

Match race dvoboj u Šibeniku (Foto: Regate.com.hr)

Match race dvoboj u Šibeniku (Foto: Regate.com.hr)

Bio je to iznimno uzbudljiv vikend u šibenskoj luci. WSC Match Race regata održana je između vremenskih krajnosti, između bonace i olujnog juga. Nakon dva dana dramatičnih dvoboja pobjednici su poznati: posada Tonka Rameše zauzela je prvo mjesto, a ujedno su se okitili i zlatnom medaljom državnih prvaka.
Finalna regata održana je, dakle, od 4. do 6. studenog u Šibeniku, što je bio vrhunac WSC Match Race regata koje su se ove jedriličarske sezone događale pred šibenskom rivom. Sedam posada isplovilo je na trening u petak podno šibenske Katedrale po bonaci, no sutradan, u subotu, dočekala ih je kiša i jako jugo. Unatoč gotovo nemogućim uvjetima, nakon jutarnjeg sastanka skipera u Azimutu, startalo se prema rasporedu, u 10 sati, a održani su gotovo svi planirani dvoboji. Drugog natjecateljskog dana, u nedjelju, pokušalo se izaći na regatno polje, no teški vremenski uvjeti ipak su primorali posade da se vrate na vez.
Proglašenje pobjednika dogodilo se u caffe baru Faust, a redoslijed je sljedeći:  1. Tonko Rameša, 2. Teo Piasevoli, 3. Pavle Kostov, 4. Hrvoje Petrović, 5. Ivan Zelenčić, 6. Ante Kovačević i 7. Bojan Rajan.
Finalnu WSC Match Race regatu organizirao je Wave Sailing Center u suradnji s JK Val te sponzorima: Link 385, Vinarija Sladić, Agencija za nekretnine Remax, Zoran Lučić, Stipe Radošević, Dustom Sails, Sailing Point Zadar, klub Azimut te Grad Šibenik i Turistička zajednica Grada Šibenika.
Wave Sailing Center već najavljuje i novi regatu, fleet race, koja će u Šibeniku biti održana tijekom prosinca, a uskoro će biti objavljen i kompletan kalendar regata za predstojeću jedriličarsku sezonu.

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI