Neovisni novinarski portal
1.3.2021.
KULTURA / UKRATKO
Noć kazališta privukla 38 tisuća posjetitelja

Noć kazališta privukla 38 tisuća posjetitelja

noc-kazalista

U osmoj Noći kazališta, održanoj jučer pod sloganom “Kraljevstvo za kulturu” u 46 gradova i mjesta diljem Hrvatske, izvedeno je 145 predstava koje je pogledalo 38 tisuća posjetitelja, izvijestili su organizatori.

U programu je ove godine sudjelovalo 86 kazališnih i izvedbenih institucija na 77 lokacija, a osim u kazališnom programu, posjetitelji su mogli uživati u pedesetak popratnih programa izložbi, druženja s glumcima, obilazaka kazališta, glazbenih nastupa…
“I ove, osme godine po redu, Noć kazališta potvrdila je da je sjajan projekt u kojem uživaju svi koji žive kulturu, a posebno gledatelji koji u ovoj noći dobiju više nego bilo koje kazališne noći”, navode organizatori.
Posjećenost na sve programe bila je iznad svih očekivanja: oko 38 tisuća posjetitelja prošlo je kroz 46 mjesta i 86 institucija diljem Hrvatske.
U Noći kazališta održane su četiri svečane premijere, inaugurirana jedna nova kazališna scena u zagrebačkom klubu Vinyl, u programu su sudjelovala dva otoka Šolta i Vis te gotovo sve kulturne institucije grada Zagreba njih čak 21.
Najopsežniji program imali su zagrebačko Dječje kazalište Dubrava, Centar mladih Ribnjak i Centar za kulturu Trešnjevka te cluster Zmajevo gnijezdo i Mala scena, a s opsežnijim programima sudjelovali su i Gata, Grubišno Polje, Omiš, Osijek, Retkovci, Rijeka, Sveti Ivan Zelina, Šibenik, Varaždin i druga mjesta diljem zemlje.
Ove se godine manifestaciji Noć kazališta priključilo još šest europskih zemalja: Austrija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Češka, Hrvatska Slovačka i Srbija.
“Noć kazališta pretvorila je Hrvatsku na jedan dan i noć u kraljevstvo kulture. Nadamo se da će se uspješnost ove noći preslikati na svaku kazališnu noć u godini”, poručili su organizatori Noći kazališta.
Tags:

VEZANE VIJESTI