Neovisni novinarski portal
18.6.2021.
KULTURA / UKRATKO
Noć kazališta: Kraljevstvo za kulturu

Noć kazališta:
Kraljevstvo za kulturu

noc-kazalista1

Ove godine Noć kazališta održava se u subotu 19. studenoga, a u njoj sudjeluje 86 institucija na 77 lokacija u 46 mjesta. Moći će se pogledati 145 predstava i sudjelovati na 50-ak popratnih programa.

Osma Noć kazališta ove se godine održava pod sloganom Kraljevstvo za kulturu, s nadom da će jednom doći do toga da stvarno damo Kraljevstvo za kulturu, jer sve institucije koje sudjeluju u Noći kazališta upravo to i rade, a da nema entuzijazma kojega daju ljudi koji rade u kulturi, kulture ne bi ni bilo.
Ove godine  u manifestaciji sudjeluju i dva otoka: Šolta, gdje će se odigrati 2 predstave i kao popratni program izložba, te po prvi put otok Vis, na kojemu će Umjetnička organizacija BESA odigrati predstavu Presuda – Tiha likvidacija.
U Noći kazališta bit će održane četiri svečane premijere: u Retkovcima – komedija Čaj za dvije, dok će Teatar Erato u Vinyl baru u Zagrebu imati premijeru predstave Od tišine do glazbe – koncert za anegdotu i klavir. Premijeru imaju i u POU Samobor gdje Amatersko kazalište PAXići izvodi Tko pjeva zlo ne misli, a u Zagrebu na EUROKAZU biti će izvedena premijera predstave Medeja-semioklazam.
Više o programu Noći kazališta na ovoj POVEZNICI.

Noć kazališta u Šibeniku

Program šibenske Noći kazališta počinje već u 11 sati projekcijom snimke predstave ‘Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja’, uz besplatan ulaz.
U foajeu kazališta u 19 sati koncert će održati sopran Tea Slavica i Ana Lucić na klaviru.
U 20 sati gostuje Aplauz Teatar iz Zagreba s predstavom Bračni (S)provod (cijena ulaznice iznosi 30 kuna).
Nakon predstave u atriju kazališta šibenski cover bend  ‘The Living Room’  održat će besplatan koncert.

 

noc-kazalista2
Tags: ,

VEZANE VIJESTI