Neovisni novinarski portal
16.6.2021.
EKOLOGIJA
Mreža Zelenih telefona predstavlja publikaciju za aktivno sudjelovanje građana u zaštiti okoliša

Mreža Zelenih telefona predstavlja publikaciju za aktivno sudjelovanje građana u zaštiti okoliša

mozes-i-ti

Mreža Zelenih telefona predstavlja publikaciju “Možeš i ti!” kojom žele građane dodatno potaknuti na aktivno sudjelovanje u zaštiti okoliša. Publikacija nudi 20 rješenja za 20 okolišnih problema i zamišljena je kao poticaj građanima da otvoreno i javno govore o problemima koji se tiču svih nas.

“Već 26 godina uspješno surađujemo s građanima putem Zelenih telefona Hrvatske na koje nam prijavljuju razne probleme koje zamijete u okolišu. Upravo nam oni svojim pozivima ili poslanim fotografijama sugeriraju na najprisutnije probleme u okolišu.
Iako je cilj Zelenih telefona potaknuti građane na aktivno sudjelovanje i samostalno sudjelovanje u rješavanju problema u okolišu činjenica je da je najveći dio prijava aktivisti Zelenih telefona prenosili nadležnim institucijama i rješavali samostalno.
Da li zbog manjka znanja i informacija kojima raspolažu ili pak zbog straha od javnog istupanja, ne znamo. No u publikaciji nudimo pomoć i rješenje”, navode iz Mreže Zelenih telefona.
Publikacija nastala je u okviru projekta “Partnerstva za okoliš: Razvoj kapaciteta u zaštiti okoliša javnog i civilnog sektora u Hrvatskoj kroz primjenu servisa Zelenog telefona” kojeg financira Europska unija, a sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.
Publikaciju MOŽEŠ I TI! – Samostalni i aktivni građani u zaštiti okoliša, možete preuzeti na ovoj POVEZNICI.
Tags: ,

VEZANE VIJESTI