Neovisni novinarski portal
1.3.2021.
Sport
Legendarna Valova baraka

JK Val:
Stara baraka se ruši, Valovci zovu na posljednje fotografiranje

Legendarna Valova baraka

Konačno se približio i taj dan! U ponedjeljak, 21. studenog, počinje rušenje legendarne barake u šibenskom Docu u kojoj je od 1954. smješten Jedriličarski klub Val.

Legendarna Valova baraka

Legendarna Valova baraka

Baraku su prije 62 godine izgradili tadašnji članovi kluba Val, misleći da rade privremeno rješenje. No, ispalo je da je ona preko šest desetljeća bila dom šibenskih jedriličara i koliko god im je srcu priprasla, zbog konstrukcijske dotrajalosti i nestabilnosti vrijeme je da JK Val dobije nove, moderne klupske prostorije.
Dva dana prije rušenja, u subotu 19. studenog, u 13 sati, upriličit će se posljednje fotografiranje sa starom zgradom kluba. Valovci stoga pozivaju sve aktivne i bivše članove kluba, kao i sve prijatelje i ljubitelje jedrenja, da se pozdrave s barakom u kojoj su se odgojile generacije šibenskih jedriličara. Nakon zdravice, grupnu fotografiju napravit će članovi Foto kluba Šibenik.
Podsjećamo da donatorska akcija za gradnju novih prostorija „Tikula za Val“ i dalje traje. Svoje priloge možete uplatiti na žiro račun Jadranske banke: IBAN HR9524110061520000599 / Model HR 00 Poziv na broj 1928 – 2016.

 

 

Tags:

VEZANE VIJESTI